Mitingul PSD, în Washington Post. Ce scriu americanii

miting psd
miting psd

Washington Post, cel mai mare ziar din capitala SUA, a abordat subiectul mitingului organizat de Partidul Social Democrat.

„Mai mult de 100.000 de susținători ai guvernului român s-au adunat în capitala Românie, îmbrăcată în alb, pentru a protesta față de presupusele abuzuri comise de procurorii anticorupție”, scriu jurnaliștii americani.

Washington Post, amintește în paginile sale online că Partidul Social Democrat, aflat la guvernare, acuză abuzurile procurorilor, dar și interceptările ilegale. Americanii scriu că PSD a organizat protestul aducând oameni din întreaga țară, în timp ce alții au venit pe cont propriu.

Totodată, jurnaliștii de peste ocean amintesc și de protestele masive de anul trecut, cele mai mari de la căderea comunismului, proteste împotriva guvernului care ar fi încercat să decriminalizeze faptele de corupție.

Opozanții PSD susțin că mitingul guvernului are ca scop intimidarea judecătorilor și a președintelui Klaus Iohannis, care susține lupta anticorupție, mai scriu americanii.

Washington Post informează și despre nemulțumirea protestatarilor în ceea ce privește interceptările și ascultarea telefoanelor, practică pe care comuniștii au aplicat-o timp de patru decenii în țara noastră.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea este și ea amintită în paginile Washington Post. Americanii informează despre discursul ei din timpul mitingului, despre organizarea acestuia pentru ”a apăra demnitatea și libertatea”. Jurnaliștii de peste ocean o citează din nou pe Firea care a afirmat că protestatarii anti-PSD care au ieșit pentru a protesta împotriva corupției au fost ”plătiți” pentru demonstrații ”împotriva intereselor” României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel