Miting PSD, în Piața Victoriei 9 iunie 2018. Informații complete

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

 Un miting "împotriva abuzurilor", organizat de Partidul Social Democrat, la care sunt aşteptate sute de mii persoane, are loc sâmbătă, de la ora 20,00, în Piaţa Victoriei. 

Miting PSD Decizia a fost luată la începutul săptămânii trecute de Comitetul Executiv Naţional al PSD, iar la miting sunt aşteptate, potrivit preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, "sute de mii de persoane". 

"Este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune şi mai dur că sunt afectate de câţiva ani buni în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, pentru ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, aşa cum scrie şi în Constituţia României şi toate tratatele internaţionale pe care România le-a semnat", a declarat preşedintele PSD, la finalul reuniunii CExN al formaţiunii. 

Miting PSD El i-a invitat la miting pe toţi cei care "doresc să trăiască într-o ţară liberă". 

Dragnea nu a dorit să nominalizeze instituţiile care fac abuzuri, în opinia sa, arătând că o va face la miting. Totuşi, el a menţionat că este vorba despre "instituţiile de forţă". Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre instituţiile statului care fac abuzuri, Dragnea a spus: "Nu numai". 

 El a susţinut că nimeni nu este forţat să vină la miting şi i-a invitat să participe pe toţi cei care au suferit abuzuri. 

Miting PSD  "Nimeni nu este forţat să vină la miting, dar, în acelaşi timp, toţi cei care au tăcut până acum şi care au suferit destul şi n-au avut nicio reacţie când s-au tăiat pensiile, când au fost ascultate telefoanele într-una, când au văzut abuzuri peste abuzuri au posibilitatea să vină sâmbătă seara la miting şi să se exprime liber. (...) Noi vrem să facem un miting sigur, dar, în acelaşi timp, îi aşteptăm pe toţi cei care vor să se exprime. Nu este un miting exclusiv PSD", a spus liderul social-democraţilor. 

Miting PSD  La miting va participa şi premierul Viorica Dăncilă: "Sigur că voi fi prezentă la miting pentru că sunt membru PSD, sunt preşedinte executiv", a precizat Dăncilă, adăugând că nu este un miting pentru susţinerea Guvernului, ci împotriva abuzurilor. 

Miting PSD Deşi organizatorul mitingului este PSD, partenerul de coaliţie - ALDE - va fi prezent şi chiar reprezentat la vârf: "Da, participăm (la mitingul PSD - n.r.). (...) Este un miting prin care protestăm faţă de toate abuzurile care s-au petrecut în justiţie în ultimii ani, faţă de gravele greşeli care s-au făcut, ilegalităţi, protocoale de colaborare servicii - justiţie, tot ceea ce vedem că s-a întâmplat şi care, până la urmă, aduce atingere unui element fundamental pentru orice democraţie: respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care este valoare eminamente liberală şi europeană, pe care s-a construit democraţia liberală europeană", a precizat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că, sâmbătă, în Capitală vor avea loc 14 evenimente, printre care şi mitingul PSD la care este aşteptată o participare de 200.000 - 250.000 de persoane, adăugând că existenţa unui număr atât de mare de acţiuni reprezintă un test pentru autorităţile locale, care trebuie să demonstreze că pot face faţă unei astfel de situaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel