Miting PSD, observație-cheie după discursul lui Dragnea. Scenariu despre Klaus Iohannis

Darius Muresan / 10 iun 2018 / 15:08 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Istoricul și jurnalistul Florian Bichir a comentat la Realitatea TV mitingul PSD și discursul lui Liviu Dragnea.

Bichir a făcut o observație în ceea ce privește discursul liderului PSD și anume că acesta și-a radicalizat mesajul și a anunțat o ”bătălie cu președintele Klaus Iohannis”.

„Din punct de vedere profesionist al analizei politice, discursul lui Dragnea nu a fost unul rău, și știți că nu sunt un mare admirator al PSD. Dar a avut mesajele necesare pentru publicul PSD. A vorbit pentru publicul lui și pentru câțiva consultanți”, a declarat Florian Bichir care a amintit despre ”atacul la Iohannis” și mesajele lui Dragnea precum: ”vedeți că intrăm în prezidențiale” sau ”vedeți că intrăm în bătălie”. Totodată, Bichir e de părere că Liviu Dragnea a fost singurul lider al PSD al cărui discurs a stârnit emoție.

Prezent în studioul Realitatea TV, jurnalistul Val Vâlcu a catalogat ca fiind corectă afirmația lui Florian Bichir, dar a explicat că mitingul va avea un ”efect paradoxal” și îl va reîncărca pe Klaus Iohannis. 

Solidaritate în jurul liderului

„PSD preia inițiativa prin discurs agresiv. Ca un efect paradoxal, îl va reîncărca pe Iohannis acest miting, chiar dacă o schimbă pe Kovesi”, spune Val Vâlcu care precizează că prin ideea de a înlocui un abuz cu un alt abuz ”cineva trebuie să stea în cale”, iar acel om e Klaus Iohannis, în viziunea opozanților PSD. 

Val Vâlcu a mai precizat că nu crede că Dacian Cioloș are vreo șansă, mai ales că nu este deloc bine văzut în PNL, iar „atunci Iohannis rămâne piesa de rezistență în ecuație”.  

„Din acest miting acestea sunt concluziile. PSD trece la ofensivă și atacă pe toate fronturile, iar Iohannis este întărit. Va fi solidaritate în jurul liderului”, a mai adăugat jurnalistul Val Vâlcu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24