EXCLUSIV  Miting PSD: De ce are nevoie PSD de miting. Două scenarii și riscuri

miting
miting

Mitingul PSD are loc sâmbătă, 9 iunie, în Piața Victoriei, de la ora 20:00. În vreme ce unii social democrați vorbesc de 250.000 de oameni, alții spun chiar 500.000. Piața Victoriei va fi neîncăpătoare pentru manifestanții PSD. 

Pe lângă liderii PSD și susținătorii lor, își vor face apariția în Piața Victoriei și protestatarii, cei care sunt anti-PSD și care, de obicei, protestează în fața Guvernului. 

DCNews a realizat două sondaje din care a reieșit că oamenii nu prea au înțeles utilitatea mitingului PSD. Prin urmare, se ridică întrebarea ”De ce are nevoie PSD de miting?”.

Sunt două scenarii: 

Din punct de vedere imagologic. Atât pe plan intern, cât și pe plan extern, oamenii au văzut o puternică manifestație anti-PSD. Au văzut mulți protestatari #rezist în Piața Victoriei. PSD ar urma să arate, prin acest miting de amploare, că este susținut și, mai mult de atât, că poate umple mai mult decât Piața Victoriei. Astfel, PSD va lovi #rezist la dimensiuni și va demonstra că Piața Victoriei este neîncăpătoare pentru câteva zeci, arătând totodată ce înseamnă sute de mii de oameni în fața Guvernului. E bătălia cifrelor, din acest punct de vedere.

PSD mai are de stabilit la nivel imagine, doar echilibrul în ceea ce privește ”strada”. Până acum, pas cu pas, a restabilit echilibrul în ceea ce a privit demersul constituțional și legislativ, referindu-ne aici la Legile Justiției, motiv invocat de protestatari. Prin urmare, se restabilește și echilibrul de imagine nu doar cel instituțional. Doar strada a mai rămas.

Bineînțeles, există și riscuri


În Piața Victoriei, mai rămăsese doar nucleul, cei cunoscuți. Nu mai erau proteste de amploare. Mitingul PSD ar putea să-i reactiveze pe cei care ieșeau și manifestau puternic împotriva OUG 13. Această variantă este posibilă mai ales în condițiile în care nucleul dur a mai rezistat. 

Pe de altă parte, dacă vor fi puțini protestatari #rezist, există șansa pentru PSD și riscul pentru protestatari ca acest miting să amploare să-i demoralizeze și pe cei care mai rezistau și să renunțe. 

Concidența cu marșul LGBT

Coincidența cu marșul gay nu e în favoarea protestatarilor, pentru că mulți se feresc să fie asociați cu LGBT. Marșul, la fel ca-n anii trecuți va strânge câteva sute, cel mult mii de persoane, care vor merge, în marș, colorați și-și vor susține cauza. Pentru că-n România oamenii se feresc de susținerea și asocierea cu LGBT, este de așteptat ca unii protestatari să nu fie de acord să fie asociați cu acest marș. Dovadă stau chiar disensiunile din USR pe subiectul familiei tradiționale. Dacă după ce marșul LGBT se încheie, apar în Piața Victoriei 100 de manifestanți #rezist, este cu atât mai bine pentru PSD, pentru că opoziția pune în lumină mitingul PSD. Șansele la mii, zeci de mii de protestatari #rezist sunt puține, pentru că există disensiuni inclusiv în interiorul lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel