Mită electorală, marca PDL, confiscată de poliție la Târgoviște

alimente_mita
alimente_mita

Sute de pungi cu inscripția PDL, precum și opt tone de alimente fără documente de provenienţă, aflate într-o încăpere de la parterul unui bloc din Târgoviște, au fost confiscate de poliţiştii şi inspectorii Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

În urma unei sesizări primite la 112, potrivit căreia mai multe persoane au forţat uşa unei încăperi anexă aflate la parterul unui bloc din Târgovişte şi încarcă bunuri într-o autoutilitară, o echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la adresa menționată și au constatat că nu este vorba despre furt, ci despre un transfer şi transport de bunuri, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

"În urma cercetărilor s-a constatat că nu existau documente legale de provenienţă pentru respectivele bunuri, iar printre bunurile inventariate au fost găsite şi 300 de pungi inscripţionate cu sigla unei formaţiuni politice. Poliţia va continua cercetările pentru a se stabili cum au ajuns bunurile acolo", a declarat Raluca Florescu, citează RTV.net.

Comisarii Gărzii Financiare Dâmboviţa au instituit sechestru pe marfă şi au început o anchetă în acest caz. "Facem cercetări pentru identificarea eventualelor fraude, evaziuni fiscale sau alte încălcări ale legii, ancheta este în derulare", a declarat şeful Gărzii Financiare Dâmboviţa, Bogdan Birtu.

Pungile găsite erau inscripţionate cu sigla PDL, ar fi afirmat surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit liderilor USL Dâmboviţa, alimentele din acel depozit (făină, zahăr, mălai, pui congelaţi şi ulei) ar fi urmat să fie împărţite de PDL în campania electorală.

"În ultima perioadă în judeţ se pregăteşte o fraudă masivă a alegerilor prin distribuţia de către PDL de alimente şi prin plata votanţilor. Într-o locaţie pe care Primăria Târgovişte a dat-o unei asociaţii neguvernamentale conduse de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la funcţia de consilier judeţean, s-au găsit peste opt tone de alimente, precum şi pungi inscripţionate cu numele candidatului PDL la Primăria Târgovişte, Gabriel Boriga", a declarat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

În schimb, reprezentanţii PDL Dâmboviţa spun că nu cunosc în acest moment care este situaţia, vicepreşedintele PDL Dâmboviţa, Marin Antonescu, anunţând că va susţine, joi, o conferinţă de presă pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel