Mită electorală inedită a PPDD: Spală mașinile alegătorilor

cătălin zamfira dc
cătălin zamfira dc

Liderul PPDD Gorj Cătălin Zamfira, canidat la Senat, e cercetat penal pentru că achită oamenilor contravaloarea serviciilor de curățare a mașinilor la spălătorie. Conducerea partidului susține că formațiunea a încheiat un contract cu spălătoria pentru asemenea cadouri electorale, transmite Mediafax.

Contravaloarea spălării unui autoturism este suportată de o formațiune politică implicată în campania electorală, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj. ”(...)Firma (spălătoriei - n.r) se obligă să efectueze, zilnic, servicii de spălătorie auto, iar contravaloarea prestaţiilor să fie achitată de către reprezentanţi ai acelei formaţiunii politice,” spune IPJ Gorj.

Pentru oferire de mită electorală va fi judecat reprezentantul PPDD care a semnat contractul cu spălătoria, respectiv Cătălin Zamfira, președintele interimar al filialei Gorj. Acțiunea acestuia a fost depistată după ce o persoană l-a reclamat prin apel la 112.

Prețul unui exterior, mai mic decât plafonul prevăzut de lege

Prim-vicepreședintele PP-DD, Diana Voiculescu a confirmat că acel contract a fost semnat de dl. Zamfira. Ea a precizat că această idee îi aparține și că i-a venit după ce a mers la spălătorie cu mașina lui Dan Diaconescu și a plătit nouă lei pentru un exterior. ”M-am dus cu Rolls-Royce-ul şi când am văzut cât costă mi-am dat seama că este un produs sub plafonul de 10 lei, prevăzut de legea electorală, după care am negociat cu reprezentaţii spălătoriei pentru un preţ de 7 lei. Am făcut contract cu ei pentru a spăla maximum 60 de maşini pe zi, în limita acestui preţ, primim factura la partid şi o plătim. Dacă cei de la Poliţie fac dosar penal pentru aşa ceva nu au decât pentru că vom avea şi alte acţiuni de acest gen şi probabil vor mai deschide şi alte dosare,” explică Diana Voiculescu.

Lideerul partidului, Dan Diaconescu, a primit și el reclamații cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, când într-un spectacol organizat pentru a-și lansa candidatura, a oferit spectatorilor pachete cu biscuiți, sucuri și mici.

Candidații la alegeri nu mai pot oferi alegătorilor alimente, băuturi sau produse din tutun. ci doar mărfuri nealimentare mai ieftine de 10 lei și obiecte de propagandă electorală precum calendare, pixuri, DVD-uri, brichete, tricouri, pungi, mănuși inscripționate cu însemne electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel