Mister PROTESTE. Chilian: Au fost refuzați de multinaționalele la care lucrează

Florin Chilian a făcut un comentariu extrem de important în contextul în care au fost ridicate anumite semne de întrebare legate de o oarecare legătură între multinaționale și protestele din București.

"Am prieteni in piata care mi-au cerut ajutorul de nenumarate ori in incercarea de a salva copii grav bolnavi, ai lor sau ai prietenilor lor. Cancer sau alte boli nenorocite venite din prea multa saracie si lipsuri de tot felul. I-am ajutat mereu pentru ca de fiecare data au fost refuzati de multinationalele la care lucreaza.

Acum prietenii mei protesteaza cerandu-si dreptul lor normal si firesc de a se anula, de a nu mai exista. Undeva, in sufletul meu ceva s-a frant definitiv. Nimic, niciodata nu va putea repara rana asta prea larg deschisa. Romani contra Romani asta a facut iohanis. Targoviste...", a scris Florin Chilian pe Facebook.

Șeful Comisiei de Control al SRI cere verificări legate de implicarea multinaționalelor 

Adrian Țuțuianu, sâmbătă seară, a precizat că există anumite informații conform cărora multinaționalele sunt implicate în protestele care au loc în aceste zile în România. Șeful Comisiei de Control al SRI a precizat că "multinațonalele sunt deranjate de modificările care urmează să fie făcute la Codul fiscal, care privesc impozitarea profitului, lucru ce ar fi benefic României". El a mai subliniat că asemenea informații trebuie verificate.

"Într-un ziar din Prahova, se spune că angajații unei companii multinaționale și-au trimis angajații la protest. Este o chestiune care ține de securitatea națională. Trebuie să o verificăm. (...) Vreau să avem o discuție în comisia de specialitate, să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea țării", a precizat Adrian Țuțuianu la Antena 3 în emisiunea Q&A, moderată de Alexandra Stoicescu.

Șeful Raiffaissen Bank, la protest

De altfel, Flux24.ro a publicat o fotografie cu șeful Raiffaissen Bank care se pare că a fost surprins în timp ce protesta împotriva Guvernului Grindeanu. Primul care a reacționat văzând imaginea a fost Daniel Zamfir, deputat PNL.

"Vad bine??? Van Groningen e la proteste? El, președintele Raiffaissen Bank,care a făcut sute de milioane pe carca Statului român? El, care a jecmanit sute de mii de români și care vrea sa dea in judecata Romania la instanțele internaționale din cauza legii darii in plata, e acum protestatar???

Pe când un protest la care sa strigam din toate piepturile: DREPTATE, LIBERTATE și OPRITI ABUZURILE ? Mă înscriu de pe acum la organizatori...", a scris Daniel Zamfir, deputat PNL.

Ciutacu, amenințat de un angajat IKEA

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, a primit amenințări cu bătaia, pe pagina sa de socializare, de la un angajat la IKEA. Apoi, ziaristul a primit un punct de vedere din partea IKEA.

"Bună, Victor. Așa cum îți spuneam mai devreme, colegii noștri au făcut verificări în legătură cu situația prezentată de tine. Ce vrem să știi este că respectăm dreptul la liberă exprimare al tuturor angajaților, dar opiniile personale exprimate de aceștia în viața privată nu reprezintă și nu sunt însușite în niciun fel de IKEA Romania. De asemenea, IKEA Romania nu are niciun drept și nicio obligație cu privire la opiniile personale ale lui Alexandru Pavel exprimate în timpul său liber și transmise prin alte medii de comunicare decât cele deținute de IKEA. Ne pare rău pentru această situație și te asigurăm că mesajul lui Alexandru Pavel nu reflectă în niciun fel punctul de vedere al IKEA Romania. O seară frumoasă!".

De precizat că există un cod de conduită al angajaților din corporații în care se spune că poți fi dat afară pentru comportament inadecvat. Era de așteptat ca IKEA să se delimiteze de amenințările angajatului său la adresa lui Victor Ciutacu, lucru care nu s-a întâmplat, după cum ați văzut în rândurile de mai sus.

Coarnă: Multinaționalele dau liber angajaților ca să meargă la proteste

Dumitru Coarnă, șeful sindicaliștilor din Poliție (SNPPC), a afirmat, la Antena 3, că are informații că multinaționalele dau liber angajaților ca să protesteze.

"Multinaționalele dau liber angajaților pentru a ajunge la proteste, deranjate de majorarea salariului minim." a afirmat Dumitru Coarnă, la Antena 3, precizând că are informații clare în acest sens.

PSD - tensiuni cu multinaționalele

AmCham România, asociație formată din peste 400 de companii mici, medii și corporații, s-a împotrivit modificărilor aduse prin OUG Codului Penal și Codului de Procedura Penală. AHK România, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, a anunțat că se teme de aceste modificări cu impact negativ asupra relațiilor economice româno-germane. Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER) a criticat dur decizia Executivului. Citiți pe larg AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel