MISTER. Klaus Iohannis lămureşte problema numelui și a cetăţeniei-VIDEO

Klaus Iohannis a explicat recent de ce unii îi scriu numele cu "J", în loc de "I" şi a lămurit misterul cetăţeniei sale.

Klaus Iohannis este varianta corectă a numelui preşedintelui ales, din punct de vedere administrativ, însă numele părinţilor săi este Johannis. Preşedintele ales a explicat diferenţa în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV: "Numele meu se scrie simplu, cu "i". Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu "J", așa cum a fost scris în familia mea de la cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu "i", dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu "J". În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu J", a declarat Iohannis, care a precizat că ar fi putut îndrepta eroarea, însă nu i s-a părut oportun acest lucru.

Citește și: Mazăre despre Iohannis: "Al dracu tace. Ce deştept e când tace". Schimbare în declarații, Mazăre are rude de etnie germană

referitor la cetățenie, Klaus Iohannis a explicat că nu are decât o singură cetățenie, cea română: "Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă etățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel