Mișcările de centru-dreapta își lansează manifestul politic

Fostul consilier al premierului Emil Boc, Andreea Paul, a declarat, marți seara, la RTV, că  mișcările de dreapta vor lansa oficial, miercuri, de la orele 16,00, la sediul Fundației Creștin-Democrată, manifestul "Români, sus inima! Romania are viitor". Noua alianță este construită pe pilonul PDL la care se aliază Noua Republică, PNȚCD, Inițiativa de Centru Dreapta și Fundația Creștin Democrată, la care se mai pot alătura și alte ONG-uri.

[caption id="attachment_225987" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption] Mișcările de dreapta din România vor lansa, miercuri, manifestul "Români, sus inima! Romania are viitor". Andreea Paul nu a dorit să dezvaluie numele real al acestei alianțe, dar a precizat că aceasta va avea o siglă și un slogan propriu.

Alianța este construită pe pilonul PDL, la care se va adăuga Noua Republică, condusă de Mihail Neamțu, aripa PNȚCD al cărui președinte este Aurelian Pavelescu, Inițiativa de Centru Dreapta, condusă de fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu și Fundația Creștin Democrată, coordonată de Theodor Baconschi, dar reprezentată de Adrian Papahagi.

Alianța, care probabil se va intitula  Mișcarea Populară, așa cum a fost înregistrată de Ioana Băsescu la recomandarea președintelui României, ar putea păstra inima ca siglă, așa cum s-a discutat încă de la începutul acestui an.

Despre conducerea aceste alianțe, Blaga declara că aceasta va fi colegială, la care Mihail Neamțu preciza că alianţa va fi condusă de patru copreşedinţi şi va fi formată o comisie de etică, aceasta urmând să fie condusă de Monica Macovei.

Macovei a precizat că această comisie va trece prin filtrul său toţi condidaţii alianţei pentru Parlament din perspectiva integrităţii şi competenţei, pentru un Parlament curat.

Pentru președintele PDL, Vasile Blaga, această alianță poate atârna ca o piatră de moară, deoarece divergențele dintre liderii formațiunilor care vor intra în alianță au și început. Greii PDL nu vor ceda prea mult nou-veniților, în condițiile în care potrivit ultimului sondaj, PDL nu va depăși 16% din voturile de la alegerile parlamentare din decembrie. Ținta de 25% pentru viitorul Parlament este un deziderat greu de atins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel