EXCLUSIV  Mișcarea protestatarilor vizavi de Dăncilă: Minimalizare, nu demonizare!

Anca Murgoci / 11 iun 2019 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii
Dăncilă
Dăncilă

Zilele acestea s-a întâmplat un lucru de neimaginat în epoca Dragnea: după cum știți, Cristian Mihai Dide a mers să discute cu Viorica Dăncilă.

Protestatarii au luat-o în vizor pe Viorica Dăncilă. Mai nou, societatea civilă o minimalizează, nu o demonizează, este de părere jurnalistul Val Vâlcu. Unii protestatarii merg la discuții cu premierul, în timp ce alții spun că s-ar duce, dar nu consideră că i-ar înțelege. 

Să luăm două cazuri: Angi Șerban și Cristian Mihai Dide.

Exemplul 1: Dide

 

Protestatarul #rezist Cristian Mihai Dide a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care au fost motivele întâlnirii cu premierul Viorica Dăncilă, dar şi concluziile la care s-a ajuns.

"Concluzia discuţiei a fost că, dacă avem solicitări concrete, să i le adresăm. Nu avem aşa ceva, pentru că oricum nu le rezolvă. I-am explicat că şoferii dânsei încalcă regulile de circulaţie când ies din Guvern şi mi-a zis că nu e o problemă asta. Zic bine, secţia specială nu este o problemă, desecretizarea documentelor nu ţine de dânsa, dar se pare că nici lucrurile minore nu pot fi rezolvate. Ce să îi cer concret? Am dat subiecte pe un palier destul de mare, iar dânsa îmi spune că nu poate face nimic. Aşa s-a încheiat discuţia, mi-a atras atenţia că sunt înverşunat, dar mi se pare ceva normal, cât timp ţara e în situaţie de criză. Nu ştiu dacă ne vom întâlni, momentan am vrut doar să îi arăt că se poate discuta civilizat cu noi, însă că nu avem subiecte comune. Urarea cu plăcuţa suedeză trebuie înţeleasă ca un îndemn la demisie, dar şi un îndemn către oamenii care se mobilizează în stradă. PSD să aducă oameni competenţi, ca să nu mai avem astfel de urări", a spus Dide într-un interviu pentru DC News.

Exemplul 2: Angi Șerban

 

Angi Şerban, unul dintre membrii mişcării #rezist, a declarat în exclusivitate pentru DC News că dialogul este un exerciţiu democratic, dar nu s-ar duce neapărat la discuții cu premierul României pentru că nu crede că ar putea rezolva ceva.

"Dialogul trebuie încercat, dar trebuie să ai cu cine să dialoghezi. Mi-e teamă că nu prea ai cu cine. (...) Dacă s-ar cere nişte lucruri coerente şi dacă aş crede că aceste lucruri ar avea un efect benefic pentru societate, nu pentru PSD, probabil m-aş duce. Doamna Dăncilă este un ministru controlat, nu poţi avea încredere în faptul că, dacă discuţi ceva cu dânsa, se aplică sau înţelege", a declarat Angi Şerban.

Din aceste declarații rezultă că, în prezent, protestatarii vor să o minimalizeze pe Viorica Dăncilă, nu să o demonizeze.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27