Mişcarea Populară acuză Guvernul că încasează mascat o acciză de 8 bani la combustibil

marian preda miscarea populara
marian preda miscarea populara
Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, profesorul Marian Preda, susţine că valoarea accizei la combustibil va rămâne aceeaşi în euro, dar va fi mărită în lei, deoarece Guvernul face preţul în funcţie de un nou curs de schimb mărit cu 6,5%, chiar dacă normele europene stipulează că astfel de calcule se fac în baza cursului din anul precedent.
Marian Preda a lansat şi în trecut acuzaţii care loveau direct sau indirect în premierul Victor Ponta. În urmă cu cîteva săptămâni, profesorul şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, au susţinut că mama prim-ministrului a luat un credit de 1,5 milioane de euro de la BRD. Cornelia Naum a ieşit cu un drept la replică şi a explicat că singurul cont pe care îl are la respectiva bancă este cel în care îşi primeşte pensia. Liderii Mişcării Populare nu au revenit cu precizări sau scuze nici până în prezent.
"Atenție! Nu este vorba de cei 7 eurocenți/litru pe care i-a stopat Președintele! Este altceva, o găselniță, o șmecherie ilegală pentru a mări valoarea în lei a accizei (care în euro rămâne constantă). Practic, mărind cursul de schimb cu 6,5%, chiar dacă acciza în euro rămâne aceeași, se va plati pe un litru de benzină sau motorină mai mult cu aproximativ 8 bani/litru de la 1 ianuarie. Problema este că nu respectă normele europene care spun că se ia cursul din anul anteior, de la 1 octombrie. El l-a luat pe cel din 2012 și l-a indexat cu inflația. Cine a auzit de curs de 4,74 lei/Euro în ultimul an!", a scris Marian Preda, sâmbătă, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel