EXCLUSIV  Mișcarea lui Ponta din Parlament anti-Orban. Semnal pentru PSD - Surse DCNews

Se fac jocurile pe scena politică, dincolo de negocierile PNL pentru Guvernul Orban I. 

Din sursele DCNews, Pro România e decis să nu asigure nici cvorum pentru învestitura Guvernului Orban I. Astfel, primul Guvern Orban are toate șansele fie să pice, fie să nu fie învestit din lipsă de cvorum. 

Joi au loc negocierile între Pro România și PNL. Astăzi încep negocierile cu PMP, care are 17 voturi în Parlament.  

La Camera Deputaților, Pro România și ALDE au 43 de reprezentanți, din 329, din care 132 de membri sunt de la PSD. Adică, fără Pro România+ALDE  și PSD, mai rămân 154 de deputați. La Senat, sunt 19 neafiliați, din care fac parte și cei din Pro România și ALDE. Fără neafiliați și fără PSD, la Senat PNL cu UDMR și USR au 48 de parlamentari, adică un total de 202 parlamentari. Pentru a trece Guvernul Orban sunt necesare 233 de voturi, prezența acestora fiind necesară și pentru cvorum, care se formează prin 50% + 1. 

Mișcarea lui Victor Ponta este de natură să arate că rolul decisiv este al altor partide, precum Pro România, nu al PNL, așa cum susținea Klaus Iohannis că PNL a dat jos Guvernul Dăncilă. 

Marți, Victor Ponta dădea semnalul în acest sens, când le spunea jurnaliștilor să-i spună și lui Ludovic Orban că fără prezența Pro România în Parlament nu face cvorum și nu va fi premier. 

Prin această mutare a lui Victor Ponta și a parlamentarilor Pro România se dă semnalul că el are rolul de ”game changer”, el face jocurile, nu PNL. Mesajul este și către PSD, căruia îi transmite ce forță ar avea în Parlament PSD + Pro România. De altfel, și cu privire la PSD făcea ieri referire Victor Ponta. 

Vezi și: Ponta anunță colaborarea cu PSD. Ce spune despre susținerea PNL

În curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel