EXCLUSIV  Mișcare importantă pe piața muncii. Coșea, întrebare cheie pentru Ciolacu

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Economistul Mircea Coșea a făcut o analiză a următoarelor mișcări de pe piața muncii, în contextul unei potențiale instabilități economice.

„Guvernul care va veni, format din tot aceiași oameni, nu are niciun fel de program. Eu aștept ca cetățean, ca om care lucrează în economie de atâta timp, să înțeleg, dacă vine domnul Ciolacu premier, ce idei are despre economie. Au circulat niște zvonuri că vrea să reducă TVA-ul, că vrea să facă impozitare progresivă, lucruri care nu aveau un fundament. Deci schimbăm, facem o schimbare de guvern, dacă se mai face, fără să plecăm de la schimbarea unui concept de guvernare”, a precizat Mircea Coșea, în emisiunea D'Economic News, prezentată de Alex Vlădescu.

Economistul a atras atenția și asupra faptului că „vom avea din ce în ce mai mulți muncitori străini în România”.

„Lucrul care pe mine mă îngrijorează mult este faptul că vom avea o mișcare importantă pe piața muncii. Vom avea din ce în ce mai mulți muncitori străini în România. Problema nu este românească și persistă de mai mult timp, iar acum se dau exemple pe diferite site-uri despre cât de bine este că în Marea Britanie vin muncitori străini. Sunt două mai probleme care trebuie spuse. Această mulțime de muncitori străini, în Marea Britanie sau în Germania, spre exemplu, ori în Franța, Italia, Spania, completează forța de muncă locală, cu anumite meserii și servicii. În România nu completează, ci înlocuiește forța de muncă care pleacă.

Deci noi golim forța de muncă românească și îi aducem pe alții, fără să mai aduc în discuție problemele care câteodată nu sunt plăcut de discutat: vedem că asimilarea unor persoane care vin cu altă cultură, cu alte obiceiuri, cu altă religie, se face foarte greu. Această problemă ar fi putut să fie parțial rezolvată prin această mișcare a profesorilor, printr-un element care în România nu se mai respectă, și anume  punerea de acord a disciplinelor din licee și facultăți cu nevoile pieței”, a continuat Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel