Mișa: Nu am nici o problemă dacă voi fi schimbat din funcție

Bogdan Bolojan / 23 ian 2018 / 15:18 Salveaza PDF Comentarii
Misa: Guvernul se ia la trântă cu paradisurile fiscale. Multinaţionalele taxate
Descriere foto: Misa: Guvernul se ia la trântă cu paradisurile fiscale. Multinaţionalele taxate

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa spune că și-a îndeplinit obiectivele în funcție și menționează că nu are nici un fel de problemă dacă va fi schimbat din funcție. 

"Nu am am o problemă dacă voi fi schimbat din această poziţie. Ce depindea de mine şi de funcţia pe care am ocupat-o, respectiv stabilitatea macroeconomică şi încadrarea în ţinte a fost realizată", a explicat ministrul Finanţelor. 

El a menționat concret și obiectivele pe care le-a îndeplinit. 

"Suntem într-un deficit ESA de maxim 2,8%, în condiţiile în care ţinta asumată la începutul anului a fost de 2,96%. Deficitul cash este în ţinta de 3%, la 2,96%, în condiţiile în care la începutul anului s-a asumat 2,98%. Deficitul structural va fi mai mic decât cel prognozat la începutul anului şi toţi aceşti indicatori macroeconomici pozitivi ne poziţionează într-o altă relaţie cu partenerii noştri de la Bruxelles", a spus Mişa. 

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 10,2 miliarde de lei (1,21% din Produsul Intern Brut) după primele 11 luni ale acestui an, de la 6,6 miliarde de lei (0,79% din PIB) în primele 10 luni, conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finanţelor Publice, informează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26