Cozma: Cu "Pacea de la Cozia", Radu Vasile a împiedicat un război civil

Miron Cozma Radu Vasile
Miron Cozma Radu Vasile

Miron Cozma a explicat pentru De Ce News cum a oprit Radu Vasile, în calitate de ministru al României, izbucnirea unui război civil în România. Fostul lider al minerilor ne-a mai dezvăluit cum Radu Vasile "a jurat strâmb în biserică".

L-am întrebat pe Miron Cozma ce a reprezentat "Pacea de la Cozia", semnată în 22-23 ianuarie 1999, cu primul-ministru de atunci al României, Radu Vasile.

"În primul rând vreau să transmit familiei condoleanțe. Cred că acel moment a fost un moment de cotitură pentru România, pentru că se putea ajunge în situația respectivă chiar într-un război civil. Eu ar trebui să vorbesc cel mai rău de Radu Vasile, pentru că el m-a arestat la 17 februarie 1999, din nou. Guvernul lui m-a arestat.

Vezi și: Radu Vasile a decedat. Fostul premier avea 71 de ani

Însă trebuie să recunosc «Pacea de la Cozia» a însemnat mult pentru România. Imaginați-vă ce ar fi însemnat un conflict, imediat după Costești, cu Armata. Pentru că președintele Constantinescu a scos Armata. Deci pe noi ne așteptau TAB-urile Armatei și soldați înarmați, dacă treceam mai departe de Vâlcea", a spus Miron Cozma.

"A jurat strâmb în biserică"

"Îmi pare enorm de rău pentru Radu Vasile. Trebuie însă să mai spun un adevăr: În biserică, domnia sa a jurat strâmb. Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească. Unul dintre lucrurile stabilite prin «Pacea de la Cozia» a fost ca noi, liderii, să nu fim anchetați, dar până la urmă, atât eu cât și liderii de sindicat am făcut închisoare. Deci noi am pierdut prin acea «Pace de la Cozia»", a conchis Miron Cozma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel