Mirela Matichescu sesizează o anomalie în scandalul Ținutului Secuiesc. ”Sunt două scenarii”

Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța, reacționează după declarația președintelui Klaus Iohannis.

„Ce valoare mai are să fii cel mai bine informat om din statul român? Exemplul #KlausIohannis

Klaus Iohannis este Președintele României, calitate în care conduce Consiliul Suprem de Apărare al Țării. Klaus Iohannis este și cel mai bine informat om din România, beneficiind de informațiile tuturor serviciilor de informații românești. Mai mult, știm de la domnia sa că, atunci când el primește rapoartele de informații, după ce le termină de citit, se consideră informat.

Și acum să analizăm situația cu legea referitor la autonomia Ținutului #Secuiesc: proiectul a fost depus în luna decembrie, în cu două zile înainte de Crăciun. Este evidentă diversiunea și faptul că cei care l-au depus au așteptat să treacă pe sub radarul atenției publice, având în vedere Crăciunul și Anul Nou. Apoi, #Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară până la 1 februarie. Termenul de adoptare tacită s-a împlinit zilele acestea și așa s-a iscat tot scandalul, scandal care s-a terminat cu respingerea proiectului în Senat, ceea ce știam cu toții că se va întâmpla, căci așa era firesc, pentru că PSD nu a fost și nici nu va fi de acord cu așa ceva.

Două scenarii posibile

Se nasc câteva întrebări:

1. A fost informat #PreședinteleRomâniei, indiferent de cine, de la servicii de informații până aliați politici sau consilierii săi, în intervalul 23 decembrie – 23 aprilie despre faptul că se încearcă destabilizarea ordinii constituționale în România?

2. Dacă a fost informat Președintele României, de ce nu a luat nicio măsură până la declarația de presă de astăzi?

3. Dacă nu a fost informat Președintele României, va lua vreo măsură împotriva celor care din neglijență sau din rea voință nu l-au informat? Care va fi acea măsură?

Pentru că sunt două scenarii de lucru: A) Fie Klaus Iohannis știa despre această lege și a aștepat la colț, pândind un scandal politic și electoral ca să atace #PSD. B) Președintele nu a știut despre această lege și atunci trebuie să-și schimbe urgent garnitura de colaboratori, atât instituționali cât și politici.

Scuza cu pandemia de #COVID nu ține. Pentru că atunci când forța alegeri anticipate organizate simultan cu cele locale, Președintele avea clar alte preocupări decât COVID-19, ba chiar a și convocat de câteva ori #CSAT între timp”, a transmis Mirela Matichescu, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel