Mirel Rădoi, selecţionerul României Under 21

Mirel Radoi
Mirel Radoi

Mirel Rădoi a fost prezentat oficial vineri ca selecţioner al reprezentativei Under 21 a României la Casa Fotbalului. 

Mirel Rădoi a declarat că această postură este ca un vis devenit realitate şi că obiectivul său este să se califice la Campionatul European 2019 de pe primul loc în grupă. România ocupă locul 3 în grupa a 8-a, cu 12 puncte, în urma Portugaliei (15), cu care va juca pe 7 septembrie, şi Bosniei (13), pe care o va înfrunta pe 12 septembrie. 

Sunt enorm de mândru că sunt într-o ipostază inedită. Mă simt mândru şi onorat în acelaşi timp. Este un vis devenit realitate şi sincer nu mă aşteptam şi de asta am spus că sunt onorat să mă aflu în această ipostază, a declarat Mirel Rădoi, care din martie 2018 a ocupat funcţia de manager sportiv al naţionalei U21. El îl înlocuieşte pe banca tehnică pe Daniel Isăilă, care a acceptat o ofertă din Arabia Saudită. 

Obiectivul lui Mirel Rădoi: Calificarea la CE 2019

Rădoi, fost antrenor la Steaua, a adăugat că obiectivul său este calificarea la CE 2019: Cine mă ştie pe mine, ştie că pentru mine prioritară este calificarea la CE 2019. Avem patru meciuri şi suntem doar la mâna noastră. La fel pot spune Bosnia şi Portugalia, dar noi beneficiem pentru că avem trei meciuri acasă şi unul singur în deplasare. Cred că noi ne putem califica de pe primul loc. Până la urmă ăsta e obiectivul principal şi asta trebuie să înţeleagă şi jucătorii, că nu ne putem gândi ceea ce se va întâmpla peste câteva luni, trebuie să ne gândim la ceea ce se va întâmpla din 7 septembrie. 

Fostul internaţional român este convins că selecţionerul primei reprezentative, Cosmin Contra, va înţelege şansa pe care o are naţionala de tineret şi va lăsa jucătorii să lupte pentru CE 2019: ''Mai avem patru meciuri şi cele mai importante sunt primele două, cu Portugalia şi Bosnia. Am avut o discuţie, înainte să devin selecţionerul naţionalei de tineret, cu Cosmin Contra, în care i-am spus punctul meu de vedere. Cosmin Contra este un tip cu care se poate comunica destul de uşor şi destul de bine.

Discuţii cu Cosmin Contra

I-am spus lucrurile într-un mod foarte logic. Este adevărat că şi echipa de seniori începe o campanie foarte importantă, dar eu cred că ar fi păcat ca această generaţie să nu beneficieze de cele mai bune condiţii, iar toţi jucătorii, atâţia cât pot, să fie la echipa naţională de tineret. Evident că vorbim de naţionala U21 ca şi o anticameră pentru echipa naţională de seniori. Dar să nu uităm că această grupă, această generaţie poate beneficia de o calificare la CE. Eu cred că în acest moment poate fi prioritar pentru naţionala de tineret să beneficieze de cât mai mulţi jucători care sunt şi în vederile echipei de seniori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel