Mirel Palada, surprins de ziua sa de gestul unui necunoscut: Țara asta e pe drum bun

Sociologul Mirel Palada își sărbătorește vineri ziua de naștere, însă cel mai frumos cadou l-a primit din partea unui tânăr student pe care l-a cunoscut chiar astăzi, după ce i-a auzit vocea la telefonul soției sale. 

Fostul consilier guvernamental Mirel Palada nu-și uită fanii virtuali nici de ziua sa și le-a dezvăluit deja ce "lucru fain i s-a întâmplat azi", apreciindu-l ca fiind "probabil cel mai frumos cadou".

Pe lângă faptul că a fost asaltat de mesaje de felicitare din partea oamenilor care îl apreciează, Mirel Palada a fost impresionat și de gestul unui tânăr student, în urma unui telefon mai puțin obișnuit.    

"Al doilea lucru foarte fain care mi s-a întîmplat azi, probabil cel mai frumos cadou de ziua mea - și credeți-mă că am primit multe cadouri frumoase de ziua mea, y compris toate mesajele voastre de La Mulți Ani.

Sună telefonul. Dintre cele doar cîteva sute de telefoane de La Mulți Ani. Mă uit: Flo. Ea mă pupase prima de dimineață, cu fetele, deci clar nu se punea. Probabil vroia să vadă ce fac. Răspund. Hopa! O voce de bărbat: "Bună ziua! Am găsit telefonul ăsta pe jos, sînt în față la McDonalds, la Piața Romană, v-am găsit numărul la favorite, puteți să veniți să-l luați? Sînt pe colț, îmbrăcat în gri, vă aștept."

[citeste si]

Simplu. Scurt. Fără c-o fi, c-o păți. Cineva din familia Dvs și-a pierdut telefonul, veniți să-l luați.

Evident că am lăsat baltă totul și am pornit imediat. Am lăsat echipa de mecanici care tocmai meștereau la aerul condiționat și am luat-o tropa tropa spre Piața Romană. Am ajuns repede. Era acolo. Mi-a dat telefonul. Mi-a povestit cum l-a găsit: în mijlocul trotuarului, în față la McDonalds, fix unde este unul din cele mai aglomerate locuri din Bucureștiul ăsta.

Un tînăr, Andrei, Andrei și-atît. A dat să plece. Nu l-am lăsat. I-am mulțumit. L-am lăudat. Am vrut să-l recompensez – nu-mi ceruse nici un ban. A refuzat politicos, spunînd că este o datorie pentru el să facă așa ceva, nu a făcut-o pentru bani, nu vrea bani. L-am întrebat la ce facultate e. "Ceva cu IT". "Aha, la Politehnică".

Am stat ad literam cinci minute pe colțul trotuarului, ca japonezii cînd își prezintă cărțile de vizită unul altuia, întînzînd ritual cadoul meu către el cu amîndouă mîinile, ușor aplecat, rugîndu-mă de el să ia banii, explicîndu-i că e o mare bucurie că pot să îi ofer. Nu îi dau pentru telefon, ci pentru că e ziua mea și pentru că mi-a făcut o mare bucurie că există asemenea oameni ca el.

N-a vrut să-i ia. Am insistat. N-a vrut să-i ia. Am insistat, i-am spus că-i arăt buletinul, să vadă că e ziua mea. A cedat la a șasea sau șaptea insistență, rușinat, bîguind vorbe de scuze.

La plecare, i-am urat un singur lucru: să aibă o viață la fel de frumoasă precum gestul pe care l-a făcut azi.
Dragii mei, pufoșii mei, miliardele mele de prieteni scumpi, să nu vă fie frică, să nu vă lăsați pradă pesimismului. Atîta timp cît există oameni precum Andrei, băiatul rușinos și politicos și moral din mijlocul Bucureștiului, țara asta e pe drum bun. Nu numai că putem vorbi de speranță și de viitor. Putem vorbi despre România și la timpul prezent.

Mulțumesc, Andrei! Să ai o viață frumoasă precum sufletul tău, dragule!", a scris, vineri, Mirel Palada pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel