VIDEO CUTREMURĂTOR. Mirel Palada-Răzvan Dumitrescu, replici pe Facebook

Consilierul de stat Mirel Palada a distribuit o filmare pe pagina sa de Facebook de la granița dintre Macedonia și Grecia, unde militarii încearcă să oprească imigranții din Siria, care fug de moarte cu copiii în brațe și se luptă pentru viețile lor, cu mâinile goale, în fața militarilor înarmați. 

"Uitați-vă la ei cum se chinuie să treacă. Uitați-vă cum sunt cu copiii în brațe. Uitați-vă ce discrepanță între cei care poartă uniformă și armament și mijloace de represiune și cei care poartă tricouri, șepci, blugi, sarsanale și copii în brate. Cine nu știe istoria e sortit să o repete. Europa acum seamăna din ce în ce mai mult cu Imperiul Roman care crapă pe la cusături. Fie că e Imperiul Roman ăla mare, care a pocnit de atâția goți și huni. Fie că e Imperiul Roman cel de Răsărit, năpădit de arabi, de turci, de ce-a mai fost pe vremea aia, la o mie de ani după ce a căzut primul. Citiți despre bătălia de la Adrianopole de la 378, una din puținele dăți când un împărat roman a murit pe câmpul de bătălie. Vedeți pe de o parte cum ea a însemnat prima breșă majoră în ceea ce peste jumătate de secol însemna căderea imperiului roman. Vedeți pe de altă parte de la ce a început totul: de la încercarea unor imigranți disperați să treacă granița, de la rău la bine, de la război și măcel la relativa siguranță. Pe vremuri se chinuiau să treaca Dunarea de la nord la sud, împinși de la spate de marele tăvălug necruțător al hunilor. Acum se chinuie să treacă pajiști fără nume prin Balcani, de la sud la nord, împinși de la spate tot de război. Cum ne bate istoria la poartă și noi suntem fașcinati de mărgele ieftine și proaste...", a scris consilierul de stat Mirel Palada, pe Facebook. 

  

FYR Macedonia - Greek border mayhem

NO COMMENTThese are the desperate scenes at Greece’s border with FYR Macedonia as overwhelmed security forces made sporadic attempts to stem the flow of migrants and refugees heading northwards.Hundreds of migrants, many of them refugees from the war in Syria, succeeded in crossing the border.Riot police set off stun grenades and hit migrants with batons but that did little to stop them passing into FYR Macedonia.Skopje had declared a state of emergency on Thursday (August 20) and sealed its southern frontier to migrants pouring in at a rate of 2,000 per day en route to Serbia then Hungary and the Europe Union's borderless Schengen zone.

Posted by euronews on Sunday, August 23, 2015

"Se spune că exista două categorii de oameni...Cei care nu cunosc istoria și în felul ăsta riscă să o repete și cei care o cunosc și riscă să asiste neputincioși la felul în care cei din prima categorie repetă istoria!", a replicat Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3. 

A urmat un schimb de replici între cei doi: 

Răzvan Dumitrescu: Ideea e că aproape mereu cei din prima categorie sunt la putere :)

Mirel Palada: Mai mult: ideea e că nu poți să ajungi la putere cunoscând istorie. Dacă citești și înveți, nu mai ai timp să faci politică și să ajungi la putere :)

Răzvan Dumitrescu: Dacă citești, înveți și ajungi să cunosti lucrurile și mai ești și normal, nu-ți vei dori niciodată să ajungi la putere :)

Mirel Palada: Nu-mi place cum gândești. Nu-mi dai nici o șansă. M-ai supărat. Trimit jandarmii.

Răzvan Dumitrescu: Bine. Dar să vina mâine, în Piața Universității. Voi fi acolo cu niște prieteni. E bine așa? :)

Mirel Palada: Acolo n-au voie, că e spațiu public și se filmează și se face repede știre și Breaking News. Ceva elegant, discret, guvernamental, pe întuneric și fără martori.

Răzvan Dumitrescu: Pe întuneric și fără martori nu am. Chiar și acolo, pe întuneric și unde credem că nu avem martori, avem de fapt telespectatori sau ascultători. Nu degeaba atunci când răspunzi la telefon o faci în zilele astea cu politicoasa adresare " te salut pe tine și pe ascultătorii noștri". :) :) :) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel