Mirel Palada: Deficitul bugetar al României nu este miza momentului

Mirel Palada, consilier de stat al premierului Victor Ponta, susține că miza momentului nu este deficitul bugetar, ci creșterea competitivității României.

În opinia lui Mirel Palada, discuția despre deficitul bugetar al României pentru anul viitor este una falsă.

"În orice scenariu, deficitul va fi sub 3%, ceea ce ne plasează în limita impusă de Comisia Europeană. Miza reală pentru anii următori este dacă România va reuși să își mențină ritmul de creștere, dacă va continua să fie competitivă, dacă va continua să atragă investitori și să rămână un model de succes în ceea ce privește respingerea austerității cu ale sale tăieri de salarii, de pensii și creșteri de taxe. Cei care ne spun acum că nu putem reduce TVA și că nu putem majora salariile profesorilor și medicilor sunt aceiași care au eșuat atunci când au prognozat efectele unor măsuri precum reducerea CAS sau scăderea TVA la produsele de panificație. Au greșit de fiecare dată, iar acum nu fac decât să persiste în greșeală", a afirmat Mirel Palada, citat de Agerpres.

Alternativa este cea oferită de "guvernul Iohannis", "adică întoarcerea la salarii mici, la prețuri mari și la lipsa oricărei perspective pentru un trai mai bun", a mai spus consilierul de stat în Guvern, Mirel Palada.

Reamintim că, joi, într-un comunicat semnat de șeful misiunii FMI în România, Andrea Schaechter, după încheierea vizitei delegației Fondului la București, se preciza că "Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate și cele care se intenționează a fi adoptate-o combinație de reduceri masive de impozite și taxe și de majorări salariale -vor impinge deficitul fiscal până aproape de 3% din PIB în anul 2016, și peste acest nivel în 2017 dacă nu sunt identificate măsuri compensatorii sau dacă nu se întâmplă din nou neexecutarea integrală a cheltuielilor de capital".

Citește și: Victor Ponta, replică la comunicatul FMI: Sunt două puncte mari în litigiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel