Mircovici: Înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind coloanele oficiale, fără obiect

Propunerea grupurilor parlamentare PNL şi Naţional Democrat referitoare la înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care sunt asigurate echipajele de însoţire a coloanelor oficiale rămâne fără obiect în condiţiile în care a a fost sesizat DNA-ul pe această temă, a declarat miercuri secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului permanent. 

El a precizat că Parlamentul o să ia în discuţie o astfel de problemă după ce se pronunţă Justiţia.

'Scrisoarea domnului Tiberiu Niţu face fără obiect discuţia pe care o propusese PNL vizavi de modul în care se folosesc aceste lucruri, întrucât a fost sesizată şi o acţiune în Justiţie, fiind sesizat DNA-ul pe această temă. Urmează ca Parlamentul să ia în discuţie o astfel de problemă după ce se pronunţă Justiţia', a precizat Mircovici, citat de Agerpres.

[citeste si]

'Prin ordonanţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 3.11.2015 s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, unde dosarul a fost înregistrat sub nr. 550/P/2015. După analizarea materialului probator, procurorul din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a dispus declinarea cauzei în favoarea DNA, apreciind că în cauză există indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 13 din Legea nr.78/2000, raportat la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale ministrului afacerilor interne', a precizat procurorul general Tiberiu Niţu în scrisoarea adresată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Solicitarea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care sunt asigurate echipajele de însoţire a coloanelor oficiale, respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care solicită astfel de servicii, precum şi respectarea prevederilor legale de către instituţii şi persoane desemnate în acest sens a survenit în contextul în care Bogdan Gigină, agent şef adjunct în cadrul Brigăzii Rutiere, a murit în timp ce însoţea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel