Mircea Sandu: Şi nevinovat, Avram nu mai poate reveni în arbitraj. Poate se întoarce Crăciunescu

Mircea Sandu
Mircea Sandu

Preşedintele FRF a susţinut o conferinţă de presă pentru a vorbi despre cel mai fierbinte subiect al momentului fotbalul intern, acuzaţiile de luare de mită aduse preşedintelui CCA, Vasile Avram, suspendat din funcţie cu efect imediat.

"Eu nu cred în vinovăţia lui Vasile Avram. Este o părere personală, dar se va demonstra. Instanţa se va pronunţa în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia lui şi a oamenilor implicaţi. Dar eu, de-a lungul acestor ani de când lucrăm împreună, l-am văzut implicat, iar în viaţa privată l-am văzut asigurând o protecţie specială familiei lui. Împreună cu soţia, totdeauna s-au comportat ca nişte adolescenţi, iar comportamentul lui în general a fost unul fără niciun semnal că ar putea să participe la alte evenimente decât cele regulamentare. Cu doi copii arbitri, cu o soţie, mă îndoiesc că ar face astfel de gesturi", a spus Mircea Sandu, citat de Realitatea.

"Vasile Avram nu va mai putea reveni în arbitraj. Ei (Avram şi fostul preşedinte CCA, Gheorghe Constantin - n.r.) nici peste 10 ani nu mai pot fi reabilitaţi în imaginea publică, chiar dacă nu au greşit. O acuzaţie de corupţie în fotbal nu este favorabilă. Vasile Avram era delegat pe 11 la un meci internaţional. Acum trebuie să comunic UEFA ce s-a întâmplat, nu mă simt bine în astfel de situaţii", a precizat preşedintele FRF, care a prezentat şi contractul lui Avram cu CCA, în care era stipulat un salariu de 13.250 lei brut, plus 25% spor de vechime.

Vasile Avram a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, împreună cu omul de afaceri Sorin Ţerbea, cei doi fiind acuzaţi de luare, respectiv dare de mită în formă continuată. Potrivit propunerii de arestare, infracţiunea s-ar fi produs pe 21 mai, după un meci FCM Târgu Mureş - "U" Cluj, scor 0-2, când Vasile Avram ar fi primit, prin intermediar, de la Sorin Ţerbea, suma de 19.000 de euro. Sorin Ţerbea ar fi plătit mită pentru ca FCM Târgu Mureş să beneficieze de arbitri agreaţi la meciurile din Liga I. Vasile Avram ar fi primit banii în elicopterul omului de afaceri, de la pilotul acestuia, care a intermediat "tranzacţia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel