Mircea Ionescu Quintus: Voi refuza pensia specială de parlamentar

Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a declarat miercuri seara că, în cazul în care i se va acorda o pensie specială, în urma celor 10 ani cât a fost parlamentar, o va refuza, iar dacă pensiile se vor acorda la cerere, nu va face niciodată o solicitare care să-l "ruşineze".

"Eu vă spun că dacă cumva mi se atribuie o asemenea pensie, o refuz clar şi, de asemenea, dacă se vor acorda la cerere, nu voi face niciodată o asemenea cerere care să mă ruşineze", a declarat preşedintele de onoare al PNL, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

El a precizat că este împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari şi că fiecare parlamentar ar fi putut contribui la bugetul de stat în timpul mandatului pentru a beneficia de pensie de parlamentar.

"Sunt împotriva acestor pensii care sfidează sărăcia unui neam întreg pentru că fiecare dintre noi puteam să ne aducem contribuţia, nu să încasăm în întregime diurnele noastre şi să nu ne gândim ce se va întâmpla după", a spus Mircea Ionescu Quintus.

De asemenea, preşedintele de onoare al PNL a spus că în momentul de faţă beneficiază de o pensie de parlamentar pentru că a cerut să îi fie impozitate veniturile de la Parlament pe perioada celor 10 ani cât au durat mandatele sale, scrie Mediafax.

[citeste si]

"În momentul în care, fiind ministru al Justiţiei, o funcţionară din minister m-a luminat, deşi aveam 75 de ani, mi-a zis: «Domnule ministru, de ce nu cereţi să vi se impoziteze veniturile din Parlament?» M-am gândit bine, eu aveam o pensie mică, aşa cum am şi acum, 1.200 de lei, ca fost avocat, şi că nu mi-ar strica să am o pensie din care să pot trăi împreună cu soţia mea. Am cerut la casieria Parlamentului, eram atunci la Camera Deputaţilor, apoi am trecut la Senat, să mi se impoziteze venitul meu de parlamentar", a spus seniorul PNL.

Mircea Ionescu Quintus a mai spus că datorită acestei idei beneficiază în momentul de faţă de o pensie de parlamentar de 1.300 de lei, rezultată din contribuţia sa timp de 10 ani, care se adaugă celei de fost avocat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy