Mircea Ionescu-Quintus, aniversat de PNL la Palatul Parlamentului

Președintele de onoare al Partidului Național Liberal (PNL), Mircea Ionescu-Quintus, împlinește astăzi 98 de ani, ocazie cu care seniorul liberal a fost omagiat în plenul Senatului, iar grupurile parlamentare reunite ale PNL au organizat un eveniment festiv în prezența co-președinților Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

"Președinte al Senatului, senator timp de două mandate, un om care a dus flacăra liberalismului timp de opt decenii, aniversează miercuri 98 de ani. Este vorba de președintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la înalta tribună a Senatului, doresc să-i urez 'La mulți ani!' în numele dvs., viață cât mai lungă, sănătate, fericire și vă adresez și dvs. să ajungeți la această vârstă venerabilă ca reprezentanți ai partidelor pe care le aveți în spate", a afirmat Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL din Senat, în plenul Camerei, citează Agerpres.

De asemenea, vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru i-a transmis "maestrului Quintus" aceleași felicitări și urări de sănătate.

"Sperăm și în viață și în politică să călcăm pe urmele dumnealui și exemplul pozitiv care l-a reprezentat să fie bine primit de către noi toți, unii să încerce chiar să-l depășească", a spus senatorul Ioan Chelaru, președintele de ședință al plenului de miercuri.

Cu prilejul acestei zile speciale din viața seniorului liberal, grupurile parlamentare reunite ale Partidului National Liberal au organizat un eveniment festiv la Palatul Parlamentului, la sala grupului parlamentar PNL, unde Mircea Ionescu-Quintus a primit flori și un tort aniversar pe care a fost scris "La mulți ani celui mai iubit dintre liberali", relatează stiripesurse.ro

Totodată, co-președintele PNL, a postat pe contul său de socializare un mesaj pentru Mircea Ionescu-Quintus, care însoțește o fotografie în care apare alături de seniorul liberal: "La mulți ani, domnule președinte!". 

Scriitorul și omul politic Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18 martie 1917 la Cherson, în Crimeea (Ucraina), iar în 1945 devenea președinte al Tineretului Liberal "Brătianu" din județul Prahova și membru al Comitetului Național al Tineretului Liberal.

Din 19 octombrie 2002, Mircea Ionescu-Quintus este președinte de onoare al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel