EXCLUSIV  Mircea Ifrim, Ordonanță Guvern. Moment incredibil cu Tăriceanu. “Pune mâna pe telefon și spune…” - VIDEO

Academicianul Mircea Ifrim, un ambasador al lumii medicale, în cadrul unui interviu acordat DC News, a discutat despre unica Ordonanță de Guvern care, “prin unanimitatea Parlamentului cu partide diferite, a căzut”.

"Eu am fost și președintele Comisiei de Sănătate din 2000 până în 2008. Vreau să vă spun că Parlamentul din acel timp era mult mai sobru. Erau mult mai multe personalități ale lumii din diferite domenii, erau juriști, medici de înaltă talie, specialiști din economie. Deci, accentul se punea mult mai mult pe a avea o experință, să fii un nume în domeniu tău", a declarat Mircea Ifrim, adăugând că era un Parlament mult mai armonios, "nu asistam la aceste dialoguri pe care le vedeți la televiziune, acest limbaj. Și se putea lucra profesionist".

Domnul Tăriceanu trebuie să hotărască

Pentru a-și susține afirmația, academicianul a oferit și un exemplu. "Am să vă dau un singur exemplu. La un moment dat, s-a făcut Ordonanță de Urgență, (...) Spitalul Fundeni urma să fie privatizat. Asta însemna schimbarea profilului, pentru că privat înseamnă bani câștigați, și nu bani aruncați din generozitate. Deci, nu se mai putea discuta de transplant renal, de transplant de măduvă. Făceam chirurgie estetică, alte specialități. Atunci a venit Ordonanța, a trecut prin Senat, era Cameră primă, eu eram șeful Comisiei la Camera Deputaților, care era decizională. Reușesc – pentru că aveam o suită de profesioniști în Comisie indiferent de partidul din care erau – să considerăm că este neavenită și să respingem Ordonanța. Printr-o serie de metode, nu foarte ortodoxe, dar prin relații medicale am reușit ca astăzi, trecând prin Comisie, a doua zi să o pun pe lista de vot pentru Plen. Și acum eram în situația următoare: PSD, UDMR, PRM erau cu mine, dar nu aveam suficienți, îmi mai trebuia ori PNL-ul, ori PD-ul. Și, în acel moment, m-am dus la distinsul domn Eugen Nicolaescu, cu care am stabilit o relație de prietenie și i-am explicat profesionist, după aceea Nicolaescu a fost ministru al Sănătății și vreau să vă spun că, în calitate de ministru el era omul politic, iar eu eram tehnocratul care îl sfătuia. O relație foarte bună și eficientă pentru sănătate. I-am explicat situația. Îmi spune: nu se poate. Domnul Tăriceanu trebuie să hotărască. Cum o să mă primească pe mine domnul Tăriceanu, acum e 9.30 dimineață, până la 12.00? Sună: Căline, te rog, să-l primești pe domnul academician Ifrim pentru că are o problemă importantă. Bine. Mă duc la domnul Tăriceanu, îi explic toată povestea. Domnul Tăriceanu zice: știți, e o Ordonanță de Guvern, trebuie să cadă în toamnă, să facem.

Erau îngroziți

(...) Asta în toamnă e privatizată. Domnul Tăriceanu pune mâna pe telefon și spune: Eugene, tot grupul PNL votează împotriva Ordonanței. În aceste condiții, m-am întors în Parlament și m-am dus la grupul PD. Era Cristian Rădulescu. M-am dus la domnia sa și i-am spus: uitați, vă rog, așa... Nu se poate! Domnul Băsescu trebuie să hotărască. Am PSD, PRM, UDMR, PNL. Votați dumneavoastră împotrivă și vă va înjura toată lumea medicală. Cei de la Fundeni erau tot timpul pe capul meu să fac ceva, pentru că erau îngroziți. Și atunci spune: de acord! Și eu îmi iau răspunderea să votăm", a declarat academicianul.

[citeste si]

A căzut

"A fost unica Ordonanță de Guvern care, prin unanimitatea Parlamentului cu partide diferite, a căzut. Lucrul acesta nu l-aș mai vedea posibil", a concluzionat Mircea Ifrim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel