Mircea Govor, arestat preventiv. ÎCCJ a admis contestaţia DNA

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, va fi arestat preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei de a fi plasat în arest la domiciliu, decizia Instanţei supreme fiind definitivă. 

Citește și: Liderii PSD se tem de percheziții la sedii. Cazul Govor poate arunca în aer partidul

Președintele PSD Satu Mare este acuzat de mai multe fapt de şantaj, dar şi de folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Și Liviu Dragnea a fost la DNA, în acest, dosar, ca martor.

Procurorii susțin că în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment preşedinte executiv al PSD, dar şi lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF. Președintele PSD Satu Mare viza impunerea persoanelor agreate în funcţiile de interes din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare. DNA subliniază că "Govor Mircea Vasile a acţionat în acelaşi scop şi în mod direct sau prin intermediul numitului Dolineaschi Andrei pe lângă Diaconu Gelu şi Tunaru Florin, preşedintele, respectiv vicepreşedintele ANAF, dar şi pe lângă directorul general al DGFP Cluj, Costin Mihai, aceştia având atribuţii de serviciu pe linia nominalizării/delegării/împuternicirii persoanelor cu funcţii de conducere în cadrul structurilor teritoriale subordonate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel