Mircea Geoană, candidatul ideal la Președinție: Nu mai avem luxul pe care l-a avut Traian Băsescu

Mircea Geoană a fost, sâmbătă seară, invitatul lui Rareș Bogdan în emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, în cadrul căreia a vorbit despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale. PSD-istul a apreciat că România nu-și mai poate permite luxul ca președintele să-și facă ucenicia la locul de muncă, cum s-a întâmplat cu Traian Băsescu. 

Potrivit fostului lider al PSD, viitorul președinte al României "va trebui  să aibă cunoștiințe solide de politică internă și politică internațională. Nu mai avem luxul, timpul nu ne dă luxul să facem ucenicia la locul de muncă cum a fost cazul d-lui Traian Băsescu care h-abar n-avea de politică externă. A învățat între timp. Bine, rău oricum, după 10 ani de zile se lipește de tine meseria", a declarat Mircea Geoană.  

Nemulțumirea lui Mircea Goeană

În contexul apropierii alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană este nemulțumit de ceea ce se întâmplă pe scena politică. 

"Revenind la această perioadă, până în toamnă, mă interesează două lucruri: proiectul de țară și echipa care va fi propusă de către partide și de către societate care va conduce România. Nu aud aproape de la nimeni un proiect de țară. Toată lumea face numai intrigă politică: care cu care, care ține casa, care ia sigla. Tot respectul pentru ce face Dreapta, nu au altă variantă. Trebuie să se adune și să se opună unei forțe politice consolidate și influente, care este PSD. Este firesc și legitim ceea ce fac. Dar faptul că nu discutăm despre proiecte, că nu aud despre ceea ce lumea vrea să asculte de la viitori lideri, economie, locuri de muncă, ce facem cu sănătate, ce facem cu politica externă, cu armata, cu echilibru democratic al țării, partidele - le primenim, nu le primenim - ce facem cu corupția - o continuăm sau punem lacăt pe lupta împotriva corupției când punem pe cineva mai lax la Cotroceni". 

Ce lux deține PSD

Mircea Geoană, de asemenea, a dat de înțeles că nu renunță încă la ideea de a candida pentru funcția de la Cotroceni, dezvăluind totdată care este avantajul uriaș pe care îl deține PSD în comparație cu celelalte partide..

Întrebat dacă a renunțat să se gândească la o candidatură pentru Cotroceni, Mircea Geoană a răspuns: "În acest moment singurul lucru care mă preocupă este proiectul de țară și echipa care va fi propusă de către partide și de către societate care va conduce România. Avem o discuție pe care am purtat-o cu colegii din partid și este evident că partidul are luxul să aibă doi candidați cu șanse să câștige. Victor Ponta stă astăzi cel mai bine în sondaje. Este un lucru care nu poate fi contestat. (...) Este în acest moment o preocupare exclusivă a mea pentru această perioadă pentru proiect și pentru echipă. Vom avea un Consiliul Național pe 29 la Craiova, în care Victor ponta își va anunța candidatura, vom avea un Congres în 20 septembrie. Mă interesează proiectul și echipa. Nu mă angrenez în competiția internă. (...) Avantajul uriaș al PSD este că sunt doi oameni, Victor Ponta, în pole position, și cu mine, care putem câșiga.

De asemenea, întrebat dacă PSD a hotărât cine va fi candidatul la Președinție, Geoană a precizat: "Este în mare măsură o alegere naturală către liderul actual al partidului, dl Victor Ponta ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel