Mircea Geoană, vila RA-APPS. Fostul lider PSD vrea să cumpere locuința

Vila RA-APPS în care locuiește Mircea Geoană de circa 10 ani a fost scoasă la licitație, miercuri. Un reprezentant al familiei Geoană figurează, prin intermediul unui avocat, pe lista pentru licitaţia imobilului al cărui preț de pornire este de  588.000 euro plus TVA, precizează Mediafax.

Vila, cu etaj şi mansardă, are 8 camere şi o suprafaţă de 271 metri pătraţi, dispunând de un teren de 550 metri pătraţi.

La licitaţie s-au mai înscris şi alţi ofertanţi, printre care şi firme.

Imobilul este amplasat în centrul Bucureştiului, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor.

La începutul lunii decembrie, Mircea Geoană a anunţat că va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul că este în curs de mutare şi că va renunţa la contractul cu regia, el menţionând că le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei în care stă, că sunt "penibili".

Citește și: RAAPPS. Vila în care stă Mircea Geoană va fi scoasă la vânzare

"RA-APPS are 700 de locuinţe pe care le închiriază la preţul pieţei. Eu sunt unul din cei 700 de chiriaşi al RA-APPS care plătesc preţul pieţei, un preţ foarte mare. Nu există în acest moment un interes al meu pentru a continua să stau aici. Voi notifica în aceste zile RA-APPS cu privire la faptul că sunt în curs de mutare şi voi renunţa la acest contract", a spus Geoană.

El a arătat că plăteşte o chirie lunară de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

Locuinţa lui Geoană a mai fost inclusă pe o listă a imobilelor RA-APPS pregătite pentru vânzare în noiembrie 2011, în mandatul Guvernului Boc, dar licitaţia nu a mai fost organizată. Geoană, atunci preşedinte al Senatului, a declarat la acel moment că aşteaptă precizări suplimentare de la regie pentru a decide dacă va cumpăra sau nu imobilul în care locuieşte cu chirie în calitate de demnitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel