MIRCEA GEOANĂ: VIITORUL PREMIER trebuie să îndeplinească trei condiții cumulative

Desemnarea viitorului locatar de la Palatul Victoria, în eventualitatea în care Victor Ponta va fi ales noul președinte al României, "nu este un lucru care trebuie tratat lejer", consideră senatorul PSD, Mircea Geoană, în opinia căruia candidatul pentru funcția de premier trebuie să îndeplinească "trei condiții cumulative".

Potrivit celor declarate, luni, la RFI, de către fostul lider al PSD Mircea Geoană, desemnarea unui viitor premier "nu este un lucru care trebuie tratat lejer", deoarece actuala putere trebuie să aibă ca prim obiectiv câștigarea alegerilor prezidențiale, iar ulterior să gândească eficacitatea guvernării și să opteze pentru un prim-ministru "care să poată să aibă suficient de multă experienţă şi reputaţie, pentru a putea să conducă până la urmă partea economică şi socială a ceea ce reprezintă viaţa noastră". 

Cum trebuie să fie viitorul premier 

Mircea Geoană a realizat, totodată, și portretul robot al viitorului premier.  "Din câte înţeleg şi din ceea ce a spus în mod repetat Victor Ponta, există o listă scurtă de potenţiali prim-miniştri. Mâine coaliţia se va întruni, va fi desemnat fie un candidat, fie o listă cu mai mulţi candidaţi, care trebuie să îndeplinească această triplă caracteristică, trei condiţii cumulative: unu-să poată să reprezinte un nume suficient de bun şi de atractiv şi de dătător de încredere, astfel încât lumea să ştie că acest tandem, practic, între preşedinte şi premier va funcţiona şi va fi unul bun şi aducător de voturi; doi-să fie o persoană competentă, cu o reputaţie impecabilă, de profesionist, de om care poate să facă faţă unei perioade complexe în plan intern şi internaţional; în al treilea rând, să aibă susţinerea coaliţiei majoritare, a PSD-ului, a UNPR-ului, a PC-ului, eventual şi a acestui grup parlamentar creat de domnul Tăriceanu, pentru a putea să aibă susţinere politică şi eficacitate în guvernare", spune senatorul PSD.

Ce fel de premier își dorește Geoană

Întrebat dacă personal şi-ar dori ca viitorul premier să fie un om politic sau un tehnocrat, Mircea Geoană a răspuns: "Mă interesează în primul rând să poată să lucreze bine cu preşedintele şi cu majoritatea şi în general cu Parlamentul şi cu opinia publică. Cred că cineva care are ceva experienţă politică este important. Nu cred că putem să venim cu un tehnocrat care să nu fi avut experienţă politică anterioară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel