Mircea Geoană: Suntem extrem de interesați ca Rusia să vadă ce reprezintă NATO. Numim asta descurajare și apărare

Mircea Geoană: Suntem extrem de interesați ca Rusia să vadă ce reprezintă NATO / Foto: Captură video ProTV
Mircea Geoană: Suntem extrem de interesați ca Rusia să vadă ce reprezintă NATO / Foto: Captură video ProTV

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, a explicat contextul celui mai mare exercițiu NATO, din ultimii 25 de ani, desfășurat în România, și dacă are vreo legătură cu recentele acțiuni ale Federației Ruse de mobilizare de forțe militare în estul Ucrainei.

VEZI ȘI: Rusia ar putea reacţiona prin forţă față de anumite ţări. "Este legal!"

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, susține că românilor nu ar trebui să le fie frică de faptul că în România se desfășoară importante exerciții NATO. Geoană susține că ele nu au nicio legătură cu recentele acțiuni ale Federației Ruse de mobilizare de forțe militare în estul Ucrainei. Totuși, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice a recunoscut faptul că NATO își dorește ca Rusia să vadă ce reprezintă această alianță. "Numim asta descurajare și apărare", a explicat el.

„Lumea trebuie să fie liniștită, pentru că NATO rămâne aceeași alianță redutabilă, care demonstrează asta inclusiv prin aceste exerciții începute în Portugalia în urmă cu câteva zile, continuate cu aliații noștri americani în tot teritoriul NATO. De la Porto până la Constanța, cel mai mare exercițiu militar al acestui an din partea NATO. Cred că românii, 20 de milioane de români, un miliard de cetățeni în țările NATO, se pot baza pe NATO, pentru că inclusiv prin acest tip de exerciții arătăm că putem să deplasăm forțe militare, în caz de nevoie, pe distanțe mari. Putem acoperi toată geografiile alianței noastre.

Nu are nicio legătură cu recentele acțiuni ale Federației Ruse de mobilizare de forțe militare în estul Ucrainei. NATO se pregătește pentru orice eventualitate. Asta nu înseamnă că de la Moscova nu se uită cu atenție la ceea ce facem noi. Suntem extrem de interesați ca Rusia să vadă ce reprezintă NATO, numim asta descurajare și apărare, este un lucru pe care îl facem foarte foarte bine. Spun cu mândrie, ca român, că România joacă un rol foarte important în NATO. Acest exercițiu este o nouă dovadă a faptului că suntem o țară foarte influentă și respectată. Și poziția mea la vârful NATO e indirect o recunoaștere a faptului că România e o țară foarte influentă.”, a declarat Mircea Geoană la PRO TV. 

VEZI ȘI: Iohannis, mesaj de la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență: Democrațiile sunt vizate în special de astfel de amenințări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel