Mircea Geoană, secretar adjunct NATO. Andrei Caramitru: Îi voi mulţumi public

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, fostul consilier al preşedintelui USR Dan Barna, a reacţionat după ce Mircea Geoană a fost numit secretar adjunct al NATO. 

"Când am auzit de Geoană la NATO, am vrut imediat să mă amuz un pic. Am scris așa: “NATO - dragostea mea. Yupieee!”. Haios. Însă am şters postarea.

Haideţi să ne gândim. NATO pentru noi este la fel de important ca și UE. Ne garantează că statul român va exista. Este cel mai important lucru. UE ne garantează economic - însă dacă nu mai existăm, garanția asta e irelevantă.

Faptul că NATO a ales un român (chiar dacă nu ne place personajul) ca numărul 2, este un semnal foarte bun și important. Înseamnă că noi contăm. Atât vă spun - Intermarum (pentru cine nu știe - dați google). Asta este cheia. Dacă Mircea ne ajuta din poziția lui, îi voi mulţumi public.

Și - un mesaj pentru UE. Haideţi odată cu nominalizarea LCK. Atunci chiar voi deschide șampania", a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook. 

Ce este Intermarum 

Międzymorze, sau Intermarium, este numele unei dorite federații statale ce ar fi putut fi formate din Polonia, Lituania, Ucraina și Belarus, idee susținută de Józef Piłsudski. Numele poate fi tradus prin "Între Mări". Această propunere de federație trebuia să facă să renască Uniunea statală polono-lituaniană într-o țară care s-ar fi întins de la Marea Baltică la Marea Neagră, asemănătoare cu regatul medieval care a existat de la sfârșitul secolului al XIV-lea până la sfâșitul secolului al XVIII-lea și care unea Polonia și Marele Ducat al Lituaniei, (ultima încorporând și Belarusul și Ucraina).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel