Mircea Geoană: Ne îndreptăm spre dezastru, dacă...

Spaţiul Schengen este în curs de disoluţie, pe fondul crizei refugiaţilor, iar Europa se îndreaptă spre un populism metodologic foarte periculos. Declaraţiile au fost făcute la RFI de senatorul Mircea Geoană, preşedinte al Partidului Social Românesc.

Mircea Geoană este de părere că  "în ritmul acesta, ne îndreptăm către dezastru, dacă unul după altul, pilonii, stâlpii construcţiei europene se prăbuşesc, Schengen este unul dintre aceştia, nu putem spune astăzi că este suspendat, pur şi simplu este în curs de disoluţie. Avem mai mult de jumătate din ţările UE care au reintrodus controale la frontieră, ţările balcanice, Austria, mai în nordul Europei către Suedia şi Danemarca, Germania".

[citeste si]

Mircea Geoană condamnă "abuzul de referendum în Europa": "Ceea ce mi se pare cea mai periculoasă evoluţie din ultima perioadă este ceea ce aş numi abuzul de referendum în Europa şi ideea că fiecare încearcă să-şi folosească propria opinie publică, propriile legitime preocupări, referendumul din Grecia, cel din Marea Britanie, acum premierul Orban din Ungaria anunţă un referendum împotriva cotelor de refugiaţi, evident că temele respective sunt populare, Marea Britanie este eurosceptică dintotdeauna, publicul grec este extrem de mâhnit şi mânios de faptul că austeritatea a produs atât de multe probleme sociale şi la noi şi în alte părţi, dar faptul că toată lumea se repede să folosească "butonul nuclear", referendumul, practic pentru a şantaja restul Europei, pentru a crea presiune pe restul Europei mi se pare o cale foarte periculoasă (...). Deci eu văd un început de populism metodologic, să zic, care cred că este foarte-foarte periculos. În ritmul acesta, unde ne oprim?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel