Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA, despre numirile lui Maior şi Hurezeanu

Un fost ambasador al României în SUA a comentat numirile lui George Maior și Emil Hurezeanu în funcții de ambasador în SUA, respectiv Germania.

Preşedinte al Partidului Social Românesc, dar şi fost ambasador al României la Washington, Mircea Geoană a comentat numirile.

"Două nume redutabile. Sunt două alegeri foarte inspirate. Maior a fost diplomat, are rang de ambasador, cunoaşte SUA foarte bine şi va fi foarte bine primit acolo, are şi contacte personale, iar dacă i se va acorda şi sprijin, va putea face treabă bună.

Emil Hurezeanu, vorbim de Berlin, este omul potrivit la locul potrivit. Cunoaşte Germania bine, e omul care şi-a creat acolo o reţea personală de influenţă, sosirea sa va fi foarte bine primită.

Aş vrea să văd, în următorul guvern, că se termină odată cu consulii generali, aceştia sunt "la pixul premierului şi numai oameni de partid sau apropiaţi ai premierului ajung în aceste poziţii. În oraşe pline de români, un consul general este, de multe ori, mai important ca un ambasador. Rezolvă situaţii foarte complexe", a declarat Mircea Geoană la „Jocuri de Putere”.

Citește și: Emil Hurezeanu, George Maior și Adrian Cioroianu, pe lista noilor ambasadori numiți de Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel