Mircea Geoană face praf legea pensiilor speciale pentru aleșii locali

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, critică legea prin care și aleșii locali primesc pensii speciale. 

"Este o spirală a populismului la care PSRO şi senatorii noştri nu doresc să participe. Nimeni nu spune că aleşii locali nu trebuie să fie mai bine motivaţi, dar nu aşa. În opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a însemnat suflare de aleşi locali din România nu fac decât să adâncească prăpastia deja uriaşă dintre români şi clasa politică românească. În opinia noastră, cei care au iniţiat această legislaţie puteau să o facă timp de trei ani când au avut majoritate şi puteau. Vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloş ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani", a afirmat Mircea Geoană, luni, la Senat.

"Este greşit, putem găsi alte formule de motivare a aleşilor locali, de a plăti mai bine pe cei care ne reprezintă în structurile statului român, dar nu aşa pe furiş, înainte de Crăciun. Este un sentiment de spirală populistă şi vreau să transmit şi Guvernului un mesaj. Acesta este preţul pe care Guvernul îl plăteşte pentru absenţa unei adevărate majorităţi în Parlament. Aşa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiţi dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să ţină spatele şi care să poată să facă acest lucru în condiţii decente", a adăugat Mircea Geoană.

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleşilor locali. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel