Mircea Geoană: CP Tăriceanu, într-o situaţie foarte ingrată

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se află în clipa de față într-o situație foarte ingrată", a declarat, marți, la RFI, senatorul Mircea Geoană, fost lider al PSD.

În opinia lui Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu "a fost lăsat ieri în off-side de de către Victor Ponta şi de către majoritatea PSD din Senat, pentru că în mod evident, redactarea hotărârii şi mai ales încadrarea hotărârii într-unul din cele două articole din Regulamentul Senatului în cazul Şova a fost lăsată exclusiv pe spatele şi pe semnătura şi pe responsabilitatea domnului Tăriceanu de către cei de la PSD".

Declarație senatorului survine după ce Plenul Camerei superioare a respins proiectul de hotărâre propus de Biroul Permanent, prin care se constata că în urma votului din 25 martie nu au fost întrunite condiţiile pentru încuviinţarea arestării senatorului Dan Şova.

Traian Băsescu, un nou atac la Călin Popescu Tăriceanu

Totodată, Geoană consideră că președintele Senatului se află acum într-o situație "foarte ingrată". "În clipa de faţă, domnul Tăriceanu este într-o situaţie foarte ingrată. A încercat să-l ajute pe Ponta, care încearcă la rândul său să-l protejeze pe Şova, cu care a fost partener de afaceri şi partener politic de mulţi ani de zile, este evident şi PSD-ul i-a spus ieri: ştii ce, îţi pasăm cartoful fierbinte în mâini, acum te descurci cu el", a mia spus fostul lider al PSD.

"Ce va face Tăriceanu nu ştiu, dar în mod evident are posibilitatea astăzi, dacă majoritatea PSD din Senat nu a dorit să împartă cu domnul Tăriceanu riscurile unei eventuale încadrări a deciziei votului Senatului de acum câteva săptămâni în categoria Andronescu sau în categoria Şova, domnul Tăriceanu are o decizie delicată astăzi, o decizie complicată, pe care trebuie să o ia, dacă în cazul Şova se va aplica precedentul Andronescu sau se va crea un precedent special pentru Şova", mai spune senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel