Mircea Geoană: Am simţit o schimbare de nuanţe la FMI, este mai degrabă neîncredere

mircea geoana
mircea geoana

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea cu delegaţia FMI, că a simţit o schimbare de atitudine care denotă "neîncredere", din partea Fondului.

"Am simţit o schimbare de nuanţe la FMI.Vor cere să se facă demonstraţia concretă că măsurile luate vor fi puse în practică. Este mai degrabă neîncredere decât încredere", a spus Geoană. De asemnea, acesta a precizat că măsurile economice anunţate de Traian Băsescu nu au fost luate la iniţiativa Fondului Monetar Internaţional.

"Este clar că în acest moment FMI nu a făcut din proprie iniţiatvă varianta de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15 % a pensiilor din România. FMI a acceptat propunerea politică pe care Băsescu şi PDL au făcut-o. Ni s-a confirmat în această întâlnire că tăierile de salarii şi de pensii se vor face uniform şi nediferenţiat, indiferent de nivelul salariului şi pensiei", a spus Geoană.

Reprezentanţii FMI au spus clar că Guvernul va fi obligat să marească taxele si impozitele, dacă scăderea salariilor şi pensiilor nu va produce rezultatele aşteptate, susține Geoană.

Președintele Băsescu a anunţat, joi, 6 mai, că în urma discuţiilor cu delegaţia FMI, s-a luat decizia ca TVA-ul si cota unică să rămână neschimbate, dar salariile bugetarilor să scadă cu 25%, pensiile şi ajutorul de şomaj cu 15% şi subvenţiile sa scadă şi ele masiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel