Mircea Dușa sare în apărarea Danemarcei privind scutul antirachetă

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a precizat duminică că nu este de acord cu afirmațiile făcute de ambasadorul Rusiei la Copenhaga.

Prezent la Câmpia Turzii, unde a participat la o demonstrație în cadrul unui exercițiu comun al militarilor americani și români, ministrul a subliniat, ca răspuns la cererea jurnaliștilor de a comenta declarațiile ambasadorului rus, că sistemul antirachetă de la Deveselu este unul defensiv.

"Deja ministrul de Externe a luat o poziție pe această declarație a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu asemenea declarație. Încă o dată, precizez și eu că sistemul antirachetă de la Deveselu este un sistem defensiv care vizează apărarea antirachetă a țărilor NATO", a spus Mircea Dușa.

Citește și: Forţele Navale americane preiau comanda asupra bazei antibalistice de la Deveselu

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu și-a exprimat sâmbătă seară, într-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca în contextul afirmațiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecințele unei eventuale participări a statului scandinav la sistemul antirachetă al NATO, și a subliniat că amenințarea de a utiliza forța împotriva unui stat NATO este inadmisibilă.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a avertizat sâmbătă statul scandinav să nu se alăture sistemului antirachetă al SUA și NATO, pe care Moscova îl consideră o amenințare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel