EXCLUSIV  Protocoale cu SRI. Drăghici, dezvăluiri despre ”dosarul paralel” sau ”plicul galben”

Descriere foto:

Prezent la Interviurile DCNews, deputatul PSD Mircea Drăghici a vorbit despre desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, dar și despre cel dintre SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Protocoalele sunt cel mai mare rău al României, după 2009 pentru că (...) au produs efecte vătămătoare asupra cetăţenilor şi neîncrederea românului în Justiţie. Pe parcursul cercetării penale, au fost făcute interceptări, ascultări ambientale, informare a procurorilor sau judecătorilor, după faza în care s-a ajuns pe instanţă, adevărul fiind distorsionat.

Judecătorul sau procurorul a fost obligat să ia acele informaţii ca fiind reale (...) Dacă cineva îşi dorea să pună la pământ un om politic, prin acele informări - "dosarul galben", pentru cei care cunosc aceste chestiuni - adevărul juridic era trunchiat. Declasificarea acestor protocoale devine prioritate naţională", a spus Mircea Drăghici.

Ce judecător a avut acces la "plicul galben"

"Plicul galben", de fapt, se numea "dosarul paralel", la care avocaţii şi inculpaţii nu aveau acces. Judecata se făcea pe acest dosar, nu pe ce se ducea în instanţă (...) Am depus iniţiativa legislativă prin care să declasificăm hotărârea Consiliului Suprem de Apărarea a Ţării nr. 17/2005 şi toate documentele care au temei această hotărâre, care privea combaterea corputiei, fraudei şi spălării de bani. Toate celelalte protocoale au fost semnate pe această hotărâre", a mai adăugat Drăghici.

Citește și: Mircea Drăghici, atac la mitingul diasporei

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25