Mircea Drăghici, mesaj de forță din PSD. Trei motive!

Roxana Neagu / 11 feb 2019 / 20:00 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Drăghici
Mircea Drăghici

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, atrage atenția asupra unei necesități a vieții politice românești. 

”Independența partidelor politice este unul dintre pilonii unei democrații. E și motivul pentru care statele democratice le oferă acestora, prin susținere financiară publică, libertate față de finanțarea privată - din păcate, adesea condiționată de interese de multe ori ascunse și de cele mai multe ori toxice.  

Suedia, de exemplu, unul dintre cele mai democratice state din lume, alocă circa 0,09% din Produsul Intern Brut pentru finanțarea formațiunilor politice. Spre comparație, partidele din România au marja de alocare intre 0,01%-0,04% din PIB!

Sunt necesare subvențiile de stat? DA! Pentru că eliberează partidele de o dependență nesănătoasă față de donațiile unor grupuri de interese cu putere financiară, oferind în același timp statului un control mai mare asupra modului în care banii acestora sunt obținuți și cheltuiți” subliniază Mircea Drăghici, trezorierul PSD. 

El notează trei motive pentru care subvențiile sunt necesare: 

1. Alocarea subvențiilor se face în funcție de rezultatele din alegeri. Este respectat votul cetățenilor, care nu mai poate fi sechestrat de interese din umbră.

2. Interesele private nu mai pot domina proiectele publice. Este păstrată sănătatea aparatului legislativ și administrativ.

3. Politica rămâne a partidelor, nu a intereselor de grup. Este redus riscul de corupție din activitatea politică.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27