Mircea Drăghici, în fața jurnaliștilor: Nu sunt jurist să răspund la întrebările astea, sunt inginer

Mircea Drăghici s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avea termen într-un dosar în care a fost achitat în primă instanţă pentru complicitate la abuz în serviciu.

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a declarat marţi că el este inginer şi nu jurist ca să răspundă la întrebări legate de decizia Curţii Constituţionale privind rejudecarea dosarelor de la completurile nespecializate de la Instanţa supremă, scrie Agerpres. 

Întrebat de jurnalişti cum interpretează decizia CCR care va duce la rejudecarea dosarului său, Drăghici a răspuns: "Eu nu sunt jurist să răspund la întrebările astea, sunt inginer. (...) Am luat achitare şi doi dintre colegii noştri au trecut în nefiinţă în timpul în care nu au reuşit să asculte hotărârea instanţei. (...) În mod normal, dacă sunt trei judecători care spun achitare, trei de la Înalta Curte, care spun toţi trei la unison achitare, nu am emoţii".

Trimis în judecată din 2015

Drăghici a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015 pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, şi alţi 38 de inculpaţi, care la data faptelor erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş.

Potrivit DNA, faptele au fost săvârşite în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese deputatul Mircea Drăghici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel