Mircea Dinescu: Klaus Iohannis o să aibă probleme cu Hora Unirii

Mircea Dinescu a comentat joi seară, la emisiunea ”România 9” de la TVR 1, legat de discursul președintelui Klaus Iohannis de astăzi de la depunerea jurământului noilor miniștri ai Cabinetului Grindeanu, cât și de schimbarea de atitudine a șefului statului față de premier și de cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

”Iohannis s-a jucat într-o piesă în care el a deținut rolul principal, în ultimele săptămâni. A fost în Piață cu protestatarii, a ținut un discurs în Parlament în care fie a zâmbit, fie s-a încruntat, iar a zâmbit, iar s-a încruntat, ca într-o piesă de teatru. Numai că între timp în biografia lui a intervenit ceva, s-a dovedit că acea casă de pe care a luat bani buni ani la rând era luată printr-o mânărie. Între timp, PSD a început să scoată în stradă simpatizanți care joacă Hora Unirii. O să vedeți că de la Hora Unirii o să i se tragă lui Iohannis. Oameni nu atât de frumoși cum au fost cei din Piață, mai șifonați puțin, că au meserii mai grele. Au ieșit să prosteze împotriva lui Iohannis pe melodia Hora Unirii, pe ideea ”hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română”, e și o aluzie aici”, a declarat Mircea Dinescu.

Poetul mai crede, însă, că tensiunile din țară nu se vor încheia, deoarece există o ruptură în societate, iar invective de genul ”ciuma roșie, maimuțele roșii” pentru PSD și votanții PSD vor genera reacții. 

”Din păcate pentru România, după părerea mea, PSD e împins să revină la vechile lor standarde de a judeca oamenii și o să vedeți: Iohannis o să aibă probleme cu Hora Unirii în această țară. Va scoate PSD poporul PSD-ist cu care se lăuda pe vremuri și la care a vrut să renunțe și uite că nu poate renunța. O să iasă scântei de aici încolo. Când Iohannis crede că s-au limpezit lucrurile, se încălzesc pe margine PSD-iștii”, a adăugat Dinescu. 

Pe de altă parte, Mircea Dinescu consideră că președintele Iohannis ar trebui să ceară scuze românilor, după ce a pierdut definitiv casa din Sibiu. 

”În mod normal, ar fi trebuit chiar și acolo (la depunerea jurământului noilor miniștri - n.red.) să-i spună prim-ministrul: «D-le Iohannis, timp de câteva săptămâni ați tot spus că cei care fac mânării... Domnule, cu casa asta, ați pierdut-o. Nu e cazul să vă cereți scuze poporului român? Că apăreați așa, ca un erou al neamului care nu are nicio problemă. E destul de jenant - să fii președintele României și să se afle ca ai luat o casă prin niște falsuri…”, a mai spus Mircea Dinescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel