Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare. Decizia CAB, definitivă

Curtea de Apel București a decis definitiv în legătură cu mult disputata candidatură a independentului Mircea Diaconu la europarlamentare. Acesta poate candida la alegerile din 25 mai, decizia CAB fiind definitivă. 

Fostul senator liberal poate participa la cursa pentru un mandat în Parlamentul European, din luna mai. Decizia Curții vine după ce Agenția Națională de Integritate a atacat hotărârea Tribunalului București, ce i-a dat dreptate actorului să participe la alegerile europarlamentare. 

Anterior, Biroul Electoral Central respinsese candidatura. Mircea Diaconu a atacat decizia. Motivul respingerii nu fusese lista cu peste o sută de mii de semnături, ci incompatibilitatea cu funcția de senator stabilită de Curtea Supremă în 2012. Potrivit legii, fostul senator liberal nu mai poate candida pentru aceeași funcție pentru o perioadă de trei ani, adică până în 2015. Atât ANI, cât și BEC au interpretat-o în sensul în care sintagma "aceeași funcție" se referă la o "funcție eligibilă". Acesta a fost și motivul pentru care Mircea Diaconu a fost scos de pe listele PNL pentru europarlamentare. 

Tribunalul București, mai întâi, iar acum Curtea de Apel i-au dat dreptate lui Mircea Diaconu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel