Mircea Diaconu, mărturisiri cutremurătoare la 25 de ani de la Revoluția Română: Visele mele nu par a se împlini nici azi

Marele și îndrăgitul actor și europarlamentar Mircea Diaconu a vorbit, în exclusivitate, pentru DC NEWS, la 25 de ani de la Revoluția Română. 

"Ce făceam eu acum 25 de ani e istoria acestui eveniment. E de scris cărți. Nu m-a schimbat nimic, nu aveam cum să mă schimbe, ceea ce-mi doream înainte de '89 mi-am dorit și după '89, în aceeași măsură. Sunt lucruri etern umane, ce am vrut sau ce mi-am dorit. Nu m-am schimbat, nu m-am apucat de afaceri, nu am făcut avere după, nimic din ce se întâmplă în jurul nostru. Am continuat să trăiesc ca înainte de '89, iar dorințele mele neîmplinite de dinainte de '89 și care se referă la eternul uman, demnitate, onoare publică, o formă de ortodoxism românesc, nu exista înainte, îmi pare rău, nu există nici azi. Dorințele mele, visele mele nu par a se împlini nici azi, pentru că raportul înainte și după '89, din păcate se citește din punct de vedere material, că acum câștig mai bine, că acum am ce mânca mai mult, că acum am altă mașină mai... etc. Pe mine nu mă interesează chestiile astea", a spus Mircea Diaconu, în exclusivitate, pentru DC NEWS, la 25 de ani de la Revoluția pătată de sângele românilor pentru o viață diferită, mai bună, pentru schimbare. 

Tudor Gheorghe, concert în direct la Antena 3. Mesaj crunt pentru TVR

Europarlamentarul și îndrăgitul actor spune că "Nimic nu se întâmplă de la sine. Cineva trebuie să pledeze pentru ceva, să mențină treaz în conștiința publică deziterate de tipul ăsta. Dacă discutăm despre sărbători, ce înseamnă sărbătorile de fapt, fiecare face ce vrea într-o țară democratică, dar din ce în ce mai  puțini oameni pledează pentru lucrurile acestea (n.r. demnitate, onoare publică, o formă de ortodoxism românesc) și ele se transformă încet, încet și sigur într-un chef mai mare, cu prietenii..  sau sunt minunați ăștia, care, având bani, de Crăciun se duc în Thailanda, fac schi nautic, lucruri de tipul ăsta. Nu știu dacă se vor schimba, mă tem că nu". 

Crăciun cu 13 grade, Revelion cu frig și precipitații. Prognoza meteo pe două săptămâni

Mircea Diaconu a spus că petrece "Crăciunul acasă, niciodată n-am făcut altfel, cu familia, cu copiii, cu pozele vechi. Ne vedem pe rând, cu frații, cu verii". 

Mircea Diaconu a îmbrăcat, la Strasboug, geaca pe care a purtat-o la Revoluția din 1989. "În acele zile, am purtat, asta e, așa m-a prins Revoluţia, o geacă, cum purta toată lumea atunci. Când s-a terminat povestea asta și am ajuns acasă, mi-am dat seama că era pătată, cred că de la tanc, pentru că m-am urcat pe tanc cu alții și așa am intrat în Piața Comitetului Central și așa am intrat în Comitetul Central, pe tancuri. Aceasta este geaca, iată, v-o arăt. Mi-a rămas, țin la ea și o voi păstra, o vor păstra și copiii mei ca o amintire. Iar petele acelea, nu știu nici azi dacă sunt de motorină de la tanc, dacă sunt altfel de pete, nu știu. Cert este că din acele nopți, cu atât am rămas, cu acele pete și cu această geacă și din păcate cu foarte multe speranțe neîmplinite...". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel