EXCLUSIV  Mircea Diaconu, decizie care îi va întrista pe români: Nu vreau să deranjez pe nimeni

Loredana Brumă / 19 Martie 2019 / 18:06 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, europarlamentar independent, a vorbit pentru DCNews despre viitorul său în România, după ce a decis să nu mai candideze pentru un post în Parlamentul European.

Din păcate, avem vești triste pentru iubitorii teatrului. Maestrul a luat o decizie care îi va supăra, cu siguranță, pe români. Mircea Diaconu exclude ideea de a mai urca pe scenă, susţinând faptul că gusturile de azi sunt altele, iar lumea s-a schimbat.

"Am împlinit deja 50 de de ani de când am debutat la teatrul Bulandra, iar la finalul anului voi împlini 70 de ani. Nu vrea să deranjez tineretul, gusturile de azi, care sunt cu totul altele, lumea s-a schimbat, nu vreau să deranjez pe nimeni", a spus Mircea Diaconu pentru DCNews.

Când a avut debutul

 

A absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarbă de Truman Capote.

Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul Nunta de piatră, după Ion Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001.

Realizări de la Bruxelles

 

Europarlamentarul se arată mulţumit de ceea ce a realizat cât timp a fost la Bruxelles.

"Miniștrii Culturii din Spania şi din Italia, de la Roma, îmi mulţumeau pentru oportunităţile pe care le-am deschis, ocazie cu care au facut reformă în sistem. În România, ministerele, direcţiile, aproape nu au observat oportunităţile pe care le-am deschis acolo, le-am pus pe masa tuturor statelor europene.

Au fost câteva momente în care am fost tare fericit că m-am găsit acolo şi am putut să ţin piept unor agresiuni asupra noastră, a naţiunii noastre. Am fost fericit că am fost acolo", a mai adăugat Mircea Diaconu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24