Mircea Diaconu, culise din PE: Părea că sunt nebun, se uitau și se închinau. I-am păcălit până-n ultima clipă

Mircea Diaconu a vorbit, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”, despre un moment sugestiv din Parlamentul European, despre credință. 

”Am făcut acum patru ani un raport despre Patrimoniul Cultural European și, la un moment dat, era vorba despre Patrimoniul Cultural Creștin, așa am scris materialul. Când am ajuns în discuții cu celelalte grupuri politice, părea că sunt nebun. Se uitau toți, se închinau, ziceau: nu ești întreg la cap, cum scrii așa ceva? Nu puteam să pricep o vreme. ”Cum creștin? Exclus! Nu e voie să spui asta”. Cum nu e voie să spun asta? Am explicat, am argumentat. Erau în fața mea niște domni și doamne, care veneau din niște țări, și le-am spus-o, care au crucea pe drapel. La nivel politic, decizional, instituțional, în UE, e o rușine să recunoști că Europa e un spațiu creștin” a spus Mircea Diaconu, la Antena 3. 

”Realitate profundă”

Europarlamentarul a continuat: ”Vin niște oameni cu bărcile peste Mediterană. Unii mor, unii trec. Când trec, au toate aceste valori, religiile lor, credința lor, valorile lor, într-un spațiu european care-și distruge sistematic propriile valori. E atât de grav cât nu ne putem imagina! Mă tem că genul ăsta de pledoarie n-o să o auzim prea des. Când ajungi în PE, e de bonton să faci cum face lume, să zici cum zice lumea, să nu contrazici. Am complotat cu președinta Comisiei de Cultură și vorbeam la ureche despre acest subiect, am scris ce am vrut noi și l-am trecut, cu chiu, cu vai, păcălindu-i până-n ultima clipă. Asta e o realitate profundă pentru ceea ce înseamnă spațiul european, pentru că vin alte religii și-și impun credințele și noi nu răspundem cu același lucru. Trebuie să fie limpede că vin într-un spațiu care are anumită credință, un mod de viață”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel