Mircea Diaconu atenționează: Este un lucru foarte grav care se întâmplă

Mircea Diaconu, invitat, luni seară la Antena 3, a lansat un apel către clasa politică să identifice soluții pentru a rezolva o problemă care vizează societatea românească actuală.

Întrebat la ce e bun un partid politic dacă într-o situație de criză, crezând într-un om, știind cât de mult înseamnă acel om pentru partidul acela nu este în stare să construiască o cazemată în jurul lui ca să-l apere pentru un principiu, pentru o idee, pentru o cauză, Mircea Diaconu a explicat: "Un partid este bun și ne trebuie exact pentru ca să producă soluții de viață pentru națiune pe care să le accepți, să mergi după lideri. Asta este altă problemă, a liderilor a credibilității lideriilor".

Ulterior, fostul liberal a semnalat o problemă majoră a societății românești, a cărei rezolvare stă în puterea clasei politice: "Este un lucru foarte grav care se întâmplă: s-a rupt în două națiunea. O parte din ce în ce mai mică este foarte atentă la politică așa cum arată ea în clipa de față - cu votanți, cu simpatizanti, cu activiști. E ca un fel de spațiu din ce în ce mai mic în care se învârt tot felul de interese, calcule, de soluții și o parte din ce în ce mai mare care s-a întors cu spatele la acest lucru. Este foarte grav această fractură în societate. Există riscul să apară structuri noi, poate chiar periculoase, antisistem, haotice, rebele, poate chiar extremiste și nu e bine deloc și atunci semnalez lumii politice să fie foarte atentă la lucrul acesta și să încerce să spargă aceste bariere între părți și să ofere soluții și credibilitate acestei mari majorități pe care nu-i mai interesează. Povestea mea a avut succes până aici pentru că m-am adresat acestui gen de oameni, care discută despre principii, care au nevoie de drepturi, de seriozitate și mica mea poveste a rezonat în acest spațiu și nu în spațiul politic neapărat", a mai spus Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel