Mircea Diaconu, atac la Ponta, pe tema refacerii USL: O tactică jenantă

Vicepreședintele executiv al PNL, Mircea Diaconu, a criticat, marți, la RFI, tactica "jenantă" a premierului Victor Ponta de refacere a USL și și-a exprimat speranța ca alegerile viitoare "să nu însemne atacuri personale la celălalt", deoarece "când doi se ceartă, niciunul nu are dreptate".

Mircea Diaconu consideră că refacerea USL nu este posibilă și compară încercările premierului Victor Ponta în acest sens cu "boncănitul cerbilor".

"Referitor la subiectul mult frecat, mult macerat al refacerii USL este ştiţi cum... boncănitul cerbilor. Boncănitul cerbilor înseamnă aşa, un fel de tactică de atragere în pădure, între cerbi şi căprioare! Nu e cazul, nu e cazul deloc. Premierul aplică tactica asta de vreo lună de zile, de când s-a rupt USL şi atrăgând prin această tactică a boncănirii un Tăriceanu, în speranţa că Tăriceanu o să rupă o parte din PNL. N-a rupt nici o parte din PNL. Şi până la urmă, tactica asta sună exact aşa cum domnul Băsescu preşedinte fiind cu domnul Boc şi cu PDL-ul, tot tactica asta a boncănitului, dar mai ocult şi mai cu parale, probabil, a rupt o parte din alte partide, PNL, PSD la vremea aceea şi şi-a construit o structură, care se numeşte UNPR, cu care a făcut o majoritate oarecare. Asta vrea şi domnul Ponta. După care, iarăşi, acea majoritate falsă a glisat către PSD şi acum domnul Ponta pe aceeaşi tactică încearcă să rupă o parte din PNL, s-o gliseze în partea cealaltă, lucruri de tipul ăsta, care după părerea mea sunt jenante pentru acest secol politic în România".

Liderul liberal a precizat că "Bătălia se dă cu tine însuți în primul rând, și aici mă refer la toți oamenii sau structurile sau grupurile politice când lucrurile care nu mi se par mie clare în România sunt exact programele, exact țintele fiecăruia care îl deosebesc de celălalt. Agresivitatea trebuie să fie pe idei și pe țintele tale pe care le expui cetățenilor și nu pe agresivitatea față de celălalt. (...) Sper ca alegerile viitoare, astea care bat la uşă, să nu însemne atacuri personale la celălalt. Din păcate, se adună dosare, se pregătesc atacuri de presă, unii faţă de ceilalţi. Ceea ce înseamnă că cei care ne privesc - aia e cheia, cine ne priveşte şi din păcate din ce în ce mai mulţi ne privesc fără să voteze, fără să se implice, ceea ce este gravisim - cei care ne privesc nu recepţionează decât o ceartă, un zgomot continuu. Şi atunci chiar dacă din când în când cineva are câte o idee bună, o ţintă onestă sau normală pentru România, n-o mai sesizezi din cauza acestui zgomot continuu al certei. Şi când doi se ceartă, nici unul nu are dreptate", a avertizat Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel