Mircea Diaconu: A venit vremea ca Europa să afle ce ascunde România

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Ministrul Delegat al Președinției Malteze a Consiliului Uniunii Europene, Carmelo Abela, au semnat la Strasbourg, Decizia Parlamentului European și a Consiliului cu privire la desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural.

Semnarea oficială a avut loc în prezența eurodeputatului Mircea Diaconu, raportor din partea Parlamentului European, și a Petrei Kammerevert, Președinta Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European (CULT).

"Viitorul Uniunii Europene se bazează pe trei piloni importanți: dezvoltare economică, coeziune socială și refacerea relației directe între Bruxelles și cetățenii din UE. Un An European dedicat conservării și promovării patrimoniului cultural european este în beneficiul tuturor acestor aspecte. În măsura în care Uniunea Europeană se îndreaptă către o economie bazată pe inovație, informație și sustenabilitate, desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural poate revigora sectorul industriilor creative și culturale, care reprezintă mai mult de 3% din PIB-ul Uniunii Europene", a declarat Mircea Diaconu.

În opinia eurodeputatului, Vicepreședinte al CULT, cel mai important rezultat obținut în urma negocierilor inter-instituționale rămâne includerea Parlamentului European atât în pregătirea, cât și în desfășurarea tuturor activităților legate de Anul European 2018.

[citeste si]


"În mod inedit pentru directivele și inițiativele care pleacă de la Bruxelles, avem de-a face cu o abordare de la firul ierbii, accentul căzând pe implicarea comunităților locale și readucerea în conștiința publică a moștenirii istorice și culturale care ne unește pe noi, europenii."

Mircea Diaconu speră ca țara noastră să profite cât mai mult de această inițiativă:

"Este o oportunitate atât pentru operatorii culturali români, cât și pentru imaginea noastră în Europa. Eu cred că fiecare om sau națiune se pricepe cel mai bine la ceva. A venit vremea ca Europa să afle cât de bine se pricepe România la cultură și ce parte fenomenală de patrimoniu european ascunde. Spun ascunde pentru că încă nu am învățat să ne promovăm așa cum se cuvine la nivelul Uniunii Europene..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel