EXCLUSIV  Mircea Diaconu, dezvăluire din Parlamentul European: Nu s-a mai întâmplat aşa ceva

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, pentru DC News, cele petrecute marţi seara, în Parlamentul European, la momentul în care premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile României la preşedinţia Consiliului UE. 

Mircea Diaconu apreciază faptul că schimbul de replici de marţi seara nu trebuia purtat acolo, mai ales la un moment oficial foarte important, cum era cel în care au fost prezentate priorităţile României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Le-am zis celor care au venit din partea Guvernului, aseară: a fost mai puţin urât decât m-aş fi aşteptat să fie. Discursurile celor mai mulţi dintre cei care erau 'de serviciu' pe teme din astea au fost întâi pacifiste, europene şi pozitive, după care a urmat un 'dar...' şi au trântit una la final. Momentul de  marți era al României. Nu spun vorbe mari, dar uitaţi ce frumos a vrut soarta cu noi: s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie, iar la 1 ianuarie tu, ca un corolar al sorţii, ai preşedinţia Uniunii Europene. Vine atât de frumos, trebuie să te bucuri de lucrul acesta.

Şi, până la urmă, se spune mereu: 'preşedinţia României' - aici e adevărul. Nu e preşedinţia doamnei Dăncilă sau a domnului Iohannis sau a altei persoane. E a României, şi atunci trebuie să foloseşti vorbele lui Eminescu: râul, ramul, că tot a fost 15 ianuarie ieri. Toţi suntem în punctul acesta. Iar ceea ce înseamnă bucătăria noastră, cu lucruri mai mult sau mai puţin adevărate, vine după. Forme de provincialism politic", ne-a declarat Mircea Diaconu.

"Nu s-a mai petrecut un astfel de moment"

Mircea Diaconu subliniază faptul că astfel de lucruri nu s-au mai petrecut în Parlamentul European în momentul în care alte state membre UE au venit în faţa Parlamentului European pentru a prezenta priorităţile legate de deţinerea preşedinţiei.

"Aseara a fost ca atunci când se apucă unii să discute pentru că mai au ei ceva de rezolvat, în timp ce ceilalţi aşteaptă. Era şi altă lume acolo, nu doar noi. Aţi văzut şi poziţia vicepreşedintelui CE, Andrus Ansip, care a fost atât de fair-play, chiar dacă şi el putea să intre în discuţii, având în vedere că face parte din grupul ALDE. Toată lumea era în regulă, dar mai aveau câţiva de spus ceva", a mai spus Mircea Diaconu pentru DC News.

"Nu s-a mai petrecut un astfel de moment atunci când alte state au preluat preşedinţia Consiliului UE. Iar doamna prim-ministru a avut dreptate zicând - şi a fost un argument care m-a surprins plăcut - că în Franţa, în paralelă cu 10 august, s-au întâmplat şi se întâmplă lucruri foarte dure, însă nu a fost văzut vreun deputat francez să vină aici să arunce cu pietre. Dacă e de aruncat sau discutat ceva, se face acolo, la faţa locului", a explicat Mircea Diaconu.

Vezi şi: Badea, DECIZIE privind rămânerea pe post după ce a aflat audiențele

Irina Begu - Petra Kvitova rezultat LIVESCORE Australian Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel