Mircea Coșea: Daunele pe care războiul comercial le aduce Rusiei, ENORME. Presiune pentru a pune capăt acestei NEBUNII

Mircea Cosea, analist economic
Mircea Cosea, analist economic

Crizele şi războaiele modifică multe, câteodată totul, de regulă acestea resetează și se corectează inechități și erori ale trecutului și... dacă Europa depinde de gazul rusesc, atunci Rusia depinde de tehnologia europeană, atrage atenția prof. Mircea Coșea. 

Invitat într-o emisiune realizată de canalul B1TV, analistul economic Mircea Coșea a discutat despre situația actuală în care se regăsește Rusia din punct de vedere energetic, dar și despre impactul economic negativ pe carea țara lui Putin îl va suferi în urma limitării exporturilor de gaze și energie către Europa.

"În domeniul energetic Rusia va suferi. Ea nu are mari capacitați tehnologice moderne, ea este o țară exportatoare de materii prime si energie. Deci lovitura care i se dă Rusiei înseamnă de fapt o lovitură în aprovizionarea cu gaz”, este de părere Mircea Cosea. ”Vor scădea veniturile pe care Rusia le are din gaz și asta va aduce probleme enorme economiei rusești”, adaugă profesorul de economie. 

"Este un război comercial, un război economic mai important decât cel militar"

"Dacă Europa depinde de gazul rusesc, Rusia depinde foarte mult de tehnologia europeană, deci este o luptă care, până la urmă, înseamnă un război comercial, un război economic, poate mai important decât cel militar.

Daunele pe care războiul comercial le aduce Rusiei sunt enorme și probabil acest lucru va determina anumiți decidenți politici din Rusia să ia o atitudine pentru a pune capăt acestei nebunii pe care o face Putin și care ne întoarce cu secole în urmă", a declarat analistul economic.

Germanii au convenit un soi de "troc economic" cu rușii. Au avut o "prietenie curioasă"

Mircea Coșea a reamintit și de tratamentul preferențial de care Germania a beneficiat, din partea rușilor, în epoca Merkel și cu ajutorul căruia, Germania a reușit să devină una dintre țările europene cu o competitivitate economică dezvoltată.

"Germania și-a bazat o mare parte din competitivitatea ei tehnologică, industrială si economică pe gazul rusesc foarte ieftin. Germania a avut o dezvoltare pe baza unei materii prime ieftine pe care alții nu au avut-o. Asta a arătat și poziția politică foarte amiabilă pe care Germania a avut-o față de Rusia.

Gândiți-va la ce a făcut Angela Merkel, la Gerhard Schröder, la tot ceea ce înseamnă prietenia aceasta aproape curioasă între conducerea Germaniei și conducerea Rusiei prin Putin, dar care avea substrat în interesul Germaniei de a fi aprovizionată cu energie mult mai ieftină decât celelalte țări", a declarat acesta.

Germania a beneficiat de un preț al gazului foarte mic în comparație cu restul țărilor europene

"Practic, asta însemnând o creștere a competitivității, mărfurile germane erau mai ieftine tocmai pentru că plecau de la un cost al energiei mai scăzut față de costul suportat de restul țărilor europene, iar acesta lucru a fost semnalat și de Marea Britanie atunci când a decis să se retragă din UE, fiind total nemulțumită de faptul că Germania a beneficiat de un preț preferențial al energiei față de restul țărilor, acest lucru fiind datorat unei prietenii curioase pe care conducătorii germani au avut-o față de conducătorii ruși”, a conchis Mircea Coșea la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel